Hlavní obsah

Předloňský první hráč draftu NBA Oden si zlomil čéšku

NEW YORK

Basketbalisté Portlandu přišli s největší pravděpodobností na celý zbytek sezóny NBA o pivota Grega Odena, prvního hráče draftu z roku 2007. Jednadvacetiletý talent si zlomil hned v první čtvrtině sobotního zápasu proti Houstonu čéšku v levém koleně. Portland i přes otřes z vážného zranění zápas vyhrál 90:89, tři sekundy před koncem strhl vítězství na domácí stranu Brandon Roy, autor celkem 28 bodů.

Foto: Bruce Ely, ČTK/AP

Zraněný basketbalista Portlandu Greg Oden

Článek

Oden se zranil při pokusu o obranný zákrok, aniž by při něm došlo k výraznému kontaktu se soupeřem. Po doskoku se zhroutil v bolestech na zem a držel se za viditelně zdeformovaný kloub. Palubovku opustil až po sedmi minutách na nosítkách a čeká jej operace. Klub již oznámil, že počítá s tím, že v této sezóně už Oden nenastoupí. Portlandu tak bude citelně chybět jeho aktuální průměrný příspěvek téměř 12 bodů a devět doskoků na zápas.

Nejvíce bodů v sobotním programu viděli diváci v Oaklandu, kde domácí Golden State prohrálo s Orlandem 118:126. Hostující Magic se po pátém vítězství za sebou dotáhli na lídra Východní konference Boston.

Naopak bodově nejchudší zápas se hrál v Dallasu, kde překvapivě zvítězila Atlanta 80:75. Předchozích pět výjezdů Hawks do texaského města skončilo porážkou, k ukončení neúspěšné série se hosté dobrali skvělou obranou. Na tu se zaměřili po páteční domácí prohře 107:114 od New Yorku. "Povídali jsme si o tom u snídaně. Ten páteční výkon neměl s obranou nic společného. Rázně jsme na to odpověděli," liboval si kouč Mike Woodson.

Stejně jako Houston a Dallas vyšel naprázdno i třetí texaský celek San Antonio. Na domácí palubovce prohráli Spurs s Denverem 99:106. Hlavní zbraní hostů byl nejlepší střelec soutěže Carmelo Anthony, který tentokrát nastřílel 34 bodů.

Po dvou porážkách se na vítěznou vlnu vrátil Phoenix, který naopak ukončil čtyři zápasy trvající tažení Sacramenta. Domácí neporazitelnost v sezoně ale týmu Suns zajistila až série pěti tříbodových střel v závěru zápasu. Dvě z nich dal Steve Nash, autor celkem 32 bodů, k vítězství výrazně napomohl i Amare Stoudemire skvělou bilancí 18 bodů a 21 doskoků.

NBA:
Charlotte - Philadelphia 106:105, Chicago - Toronto 78:110, Dallas - Atlanta 75:80, Golden State - Orlando 118:126, LA Clippers - Indiana 88:72, Minnesota - Utah 108:101, Phoenix - Sacramento 115:107, Portland - Houston 90:89, San Antonio - Denver 99:106.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.