Hlavní obsah

Belgický volejbalista Hoho po infarktu opět hraje Ligu mistrů

BRUSEL

Belgický volejbalista Kristof Hoho necelého půl roku po vážné srdeční příhodě nastoupil v Lize mistrů. Devětadvacetiletý smečař Knacku Roeselare zasáhl do středeční domácí odvety prvního kola play-off proti obhájcům titulu z Trentina. Na hrací plochu přišel jako střídající hráč ve čtvrtém setu a připsal si jeden bod. Italský celek vyhrál oba zápasy 3:1 a postoupil.

Článek

Téměř dvoumetrový Hoho se jako kapitán belgické reprezentace loni v květnu představil na libereckém turnaji kvalifikace mistrovství světa. V srpnu se mu ale při tréninku s jeho tehdejším klubem z Padovy zastavilo srdce.

"Zaslechl jsem, že jsem byl skoro půl hodiny klinicky mrtvý, ale musím vás zklamat: neviděl jsem bílé světlo ani anděla. Z několika dnů před infarktem si nepamatuji nic. Museli mi všechno říct," citoval ho web volleycountry.com. "Po operaci, kdy mi implantovali defibrilátor, jsem byl nic. Dokonce i zvednout sklenici jsem měl zakázáno," řekl Hoho.

Když se probral z komatu, nepoznal manželku ani rodiče. "Manželku jsem pak požádal, aby zavolala mému trenérovi do Budvy. Vicky mi řekla, že už tam dávno nehraju, že bydlím a hraju v Itálii v Padově," líčil Hoho, který působil i v Al-Ainu ve Spojených arabských emirátech a na dalších klubových štacích se potkal také s několika českými reprezentanty.

Lékaři mu řekli, že s volejbalem je konec. "Na mé neustálé otázky mi odpověděli, že v Itálii už nikdy neprojdu zdravotními testy. Hned mě napadlo, že to zkusím někde jinde. Nyní jsem šťastný, že mi pomohlo Roeselare, které se mnou uzavřelo smlouvu do konce sezony," prohlásil belgický volejbalista.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.