Hlavní obsah

Basketbalistka Žirková po sezoně ukončí svoje brněnské angažmá

BRNO

Slovenská basketbalistka Zuzana Žirková ukončí po sezoně svoje osmileté brněnské působení. Devětadvacetiletá reprezentantka s největší pravděpodobností zamíří do mistrovského týmu Košic. V létě 2003 si Žirková vyzkoušela i zámořskou WNBA v dresu Washingtonu Mystics.

Článek

"Nazrál čas na změnu," uvedla Žirková, kterou v posledních dvou sezonách trápilo vleklé zranění Achillovy šlachy. V brněnském dresu zřejmě ještě stihne finálovou sérii play off. Žirková v minulosti odmítla nabídku na změnu občanství, aby mohla hrát za českou reprezentaci, a zůstala věrná Slovensku.

V poslední sezoně ale brněnskému týmu příliš nepomohla. V Evropské lize nastoupila pouze k dvěma zápasům, v nichž odehrála celkem devět minut. Hned v prvním kole v Moskvě si po špatném došlápnutí natrhla lýtkový sval. Po dvouměsíční přestávce nastoupila k dalšímu utkání v Gdyni, kde se jí zranění obnovilo.

"Máme o Žirkovou eminentní zájem, vždyť je dlouhá léta nejlepší slovenskou basketbalistkou. Už delší dobu máme představu, že budou v našem týmu hrát nejlepší slovenské basketbalistky, které by doplňovaly dvě šikovné Američanky," poznamenal manažer košického týmu Daniel Jendrichovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.