Hlavní obsah

Utrápený Washington si připsal dvanáctou porážku v řadě

WSHINGTON

Trápení basketbalistů Washingtonu neskončilo ani v zápase proti Charlotte, kterému druhý nejhorší tým Východní konference podlehl 86:95 po prodloužení a připsal si dvanáctou porážku za sebou. Pokud Wizards neuspějí ani v dnešní utkání na palubovce Indiany, vyrovnají nelichotivý klubový rekord.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Proti útoku Geralda Wallace (3) neměli hráči Washingtonu šanci.

Článek

Naopak basketbalisté Charlotte vyhráli 36. utkání v sezóně, což jim v jejich krátké šestileté historii ještě nepovedlo, a mají dobré vyhlídky na premiérovou účast v play off.

Na výkonu Washingtonu se podepsala i hádka Andraye Blatche s koučem Flipem Saundersem, po které trenér stáhl hráče už v první čtvrtině ze hry a ve zbytku utkání ho nechal na lavičce. Saunders nabádal Blatche k lepší práci v obraně, což se třiadvacetiletému hráči nelíbilo.

"Posadil jsem ho, protože mi nechtěl naslouchat," řekl trenér po zápase. "Řekl jsem mu, když nechceš poslouchat kouče, nehraješ. Odvětil, že hrát nechce. Za patnáct let trénovat jsem něco takového nezažil," uvedl Saunders.

Blatche se teprve před pěti týdny dostal do základní sestavy poté, co z klubu odešlo několik opor. "Může kašlat na mě, ale nikdy si nesmí dovolit nechat ve štychu spoluhráče. Zvlášť když jsme jedenáctkrát prohráli a teď byla šance zvítězit," zlobil se Saunders.

Do dalšího zápasu prý Blatche nejspíš nepostaví. "Opravdu mě zklamal. Trenéři se nepletou. Když vás chce trenér něco naučit, nemůžete si myslet, že jste něco víc. Měl dvakrát tolik střel než kdokoli jiný," zopakoval novinářům výtku, kterou v zápase hráči adresoval.

Další z tápajících týmů New York překvapil Denver a nad druhým týmem Západní konference zvítězil 109:104. Favorizovaným hostům nepomohlo ani 36 bodů Carmela Anthonyho.

Výsledky NBA:
Dallas - LA Clippers 106:96, Detroit - Indiana 83:98, New York - Denver 109:104, Washington - Charlotte 86:95 po prodl.

Reklama

Související témata: