Hlavní obsah

Gasol nejlepším střeleckým výkonem v sezóně dovedl Lakers k výhře

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers se vzpamatovali z páteční porážky v Oklahomě a v sobotu mohli slavit vítězství v Houstonu. Nejlepší tým Západní konference vyhrál 109:101 i díky Španělovi Pau Gasolovi, jenž si 30 body vylepšil svůj střelecký rekord v sezóně.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Pau Gasol (uprostřed) - ilustrační foto.

Článek

Lakers udělali rozhodující krok k úspěchu v Houstonu v posledních šesti minutách druhé čtvrtiny, během nichž zaznamenali dvacetibodovou šňůru. Od té doby neprohrávali, a i když si nechali domácí Rockets přiblížit, o osmé vítězství z devíti zápasů nepřišli.

"V těch posledních minutách druhé čtvrtiny jsme se dostali do vedení a setřásli jsme je. Takové zakončení druhého poločasu se mi líbilo, protože se nám to moc často nedaří," poznamenal Gasol.

Jeho hvězdný spoluhráč Kobe Bryant odešel ze zápasu pět a půl minuty před koncem. Těsně mu tak uniklo ceněné triple-double, k němuž mu při 17 bodech a 10 doskocích chyběla jedna asistence.

Střelecký výkon dne předvedl nováček Rodrigue Beaubois z Dallasu, jenž osobním rekordem 40 body pomohl k vítězství Dallasu 111:90 na palubovce Golden State. Dvaadvacetiletý rodák z Guadeloupe, jenž ve středečním prohraném utkání s Portlandem nastoupil jen na 48 sekund, v sobotu proměnil devět z jedenácti trojkových pokusů a trefil celkově 15 z 22 střel z pole.

Washington se nedostal z krize ani proti Utahu a porážkou 87:103 s Utahem prodloužil rekordní klubovou negativní sérii na 15 zápasů. Wizards naposledy zvítězili 28. února proti nejhoršímu týmu sezóny New Jersey.

NBA:
Chicago - New Jersey 106:83, Golden State - Dallas 90:111, Houston - LA Lakers 101:109, New Orleans - Portland 101:112, Washington - Utah 87:103.

Reklama