Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga se přiblížili postupu do play off

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga se přiblížili postupu do play off NBA. V přímém souboji o poslední volné místo v neděli zvítězili v Torontu 104:88 a získali před svým konkurentem náskok jedné výhry. Do konce základní části zbývají oběma týmům ještě dva zápasy.

Foto: Mike Cassese , Reuters

Syn bývalého francouzského tenisty Joakim Noah (vlevo) byl jednou z největších hvězd Chicaga.

Článek

Bulls od začátku zápasu zvyšovali náskok, v závěrečné čtvrtině vedli dokonce až pětadvacetibodovým rozdílem. Jejich nejlepším střelcem byl autor 26 bodů Derrick Rose, ale blýskl se hlavně syn bývalého předního francouzského tenisty Joakim Noah, jenž k 18 bodům přidal 19 doskoků a sedm asistencí.

"Šlo nám to, hráli jsme tak, jak jsme si představovali. Jsem rád, že se nám povedlo zvítězit," podotkl Noah. Chicago vyhrálo ze tří vzájemných zápasů v sezóně poprvé. Právě lepší vzájemná bilance by ale při případné bodové rovnosti na konci základní části mohla hrát ve prospěch Toronta.

Raptors, kteří postrádají zejména zraněnou oporu Chrise Boshe, prohráli pátý zápas za sebou. Hedo Turkoglu si sice připsal 19 doskoků a devět asistencí, ale při střelbě se mu vůbec nedařilo. "Byli lepší než my," poznamenal trenér Toronta Jay Triano.

James odpočíval, Clevelend prohrál

V nedělním programu prohrály nejlepší celky obou konferencí. Cleveland bez odpočívajícího LeBrona Jamese nestačil na Orlando (92:98), Los Angeles Lakers rovněž doma podlehli Portlandu 88:91.

Výsledky NBA:
Cleveland - Orlando 92:98, Golden State - Oklahoma City 120:117, LA Lakers - Portland 88:91, New Orleans - Minnesota 114:86, New York - Miami 98:111, Phoenix - Houston 116:106, Toronto - Chicago 88:104.

Reklama

Související témata: