Hlavní obsah

Skladaný konečně vyhrál titul jako náhravač a z Kladna odchází

KLADNO

Vyskočil na síti čelem k soupeři a neomylně nahrál za záda spoluhráči na přesnou smeč. Nahrávač Branislav Skladaný dovedl kladenské volejbalisty k prvnímu titulu po pěti letech. Sám s týmem získal už třetí titul a nyní střední Čechy opouští.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalista Kladna Braňo Skladaný

Článek

"Prožil jsem tady sedm krásných roků. Lépe to skončit nemohlo, ale moje kariéra musí jít dopředu," řekl Skladaný po rozhodujícím finálovém duelu, v němž Kladno vyhrálo nad Duklou Liberec doma 3:0. "Titul získaný doma je vždycky lepší, více se prožívá," smál se.

Pětadvacetiletý slovenský volejbalista už je na svém příštím angažmá domluvený, ale ještě nechtěl místo svého působiště říci. Už se tam ale hodně těšil. "Je to hodně lákavé. Budu hrát Ligu mistrů, jsem první nahrávač a podmínky jsou super," zářily mu oči.

První český titul získal Skladaný v dresu Odolena Vody v roce 2004, hned o rok později přidal další za Kladno, ale tehdy jako náhradník dohrával zápas na smeči. Dokonce tehdy proměnil úspěšným zásahem mečbol.

Až nyní získal triumf na svém postu - jako nahrávač. "Každý titul je sladký, ale tento si můžu říci, že jsem si vyhrál sám, protože jsem hrál konečně jako nahrávač," přitakal 185 cm vysoký Skladaný. Kladnu podle něj výrazně pomohlo skvělé publikum. "Doma jsme neporazitelní a tolik lidí jsem ještě nezažil. Za podporu jim děkuji," uvedl.

V blízké budoucnosti vymění volejbalovou halu za učebny. Musí dokončit druhý roční magisterského studia manažerské informatiky a ekonomiky v Praze na Smíchově. "Teď musím zapnout a udělat zkoušky. Jde to, ale hlavně se musí chtít, bez toho se nedá nic dokázat," doufal hráč s tváří klučiny, že tříletý obor dálkově ukončí.

Před nástupem k novému zaměstnavateli ještě Skladaného čeká v létě svatba a jednou možná i návrat do slovenské reprezentace, kterou nyní odmítl. "Teď mi stačí klubový volejbal a chci dodělat školu. Jsme v kontaktu s trenérem (národního týmu) a uvidíme," řekl Skladaný.

Reklama

Související témata: