Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály v přípravě v Brně se Slovenskem 1:3

BRNO

České volejbalistky prohrály v závěrečném třetím přípravném utkání v Brně se Slovenskem 1:3. Trenér Jiří Šiller zkoušel druhou šestku hráček. Zbývající část týmu podstoupila v době zápasu, který se hrál "za zavřenými dveřmi" bez diváků, herní trénink pod vedením asistenta Ondřeje Marka v sousední hale. Po pátečním duelu se hráčský kádr zredukoval zatím na čtrnáct hráček, od pondělí nebude v přípravě v Karlových Varech pokračovat Šárka Melichárková.

Článek

"Jsme stále ve fázi hledání optimální dvanáctky, kterou určíme při soustředění v Karlových Varech až příští čtvrtek. Zatím budeme i nadále trénovat se čtrnácti hráčkami. Pouze Melichárková, která ještě plní i studijní povinnosti, zůstane v Brně," řekl ČTK trenér Šiller, jenž chce, aby s týmem po dobu karlovarské kvalifikace zůstaly i zbývající dvě hráčky, které se na dvanáctičlennou soupisku nedostanou. "Mohou ještě zaskočit v případě zranění," dodal kouč.

V pátečním posledním třetím utkání se Slovenskem vyhrály české volejbalistky úvodní set. "Slovenky působily vzhledem k naší sestavě kompaktnějším dojmem, byly sehranější. Výsledek a prohra nás netěší. Na druhé straně jsme vyzkoušeli možnosti a sílu všech hráček," dodal Šiller.

Oba týmy ještě po skončení oficiálního utkání odehrály zkrácený set, který vyhrály české volejbalistky 15:13.

Ty čekají dva kvalifikační turnaje o postup na mistrovství Evropy. První se uskuteční od 21. do 23. května v Karlových Varech a druhý od 28. do 30. května ve francouzském Agde. V obou turnajích se reprezentace utká s Francií, Maďarskem a Rakouskem.

Reklama