Hlavní obsah

Basketbalová opora Brna Horáková míří do Fenerbahce Istanbul

BRNO

Opora basketbalové reprezentace a mistrovského Brna Hana Horáková přestupuje do Fenerbahce Istanbul. Klub z jihomoravské metropole opouští po jedenácti letech. Od svého příchodu z USK Praha se třicetiletá rozehrávačka výrazně podílela na všech úspěších brněnského klubu včetně vítězství v Evropské lize v roce 2006.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hana Horáková (vlevo).

Článek

Na odchodu je i další klíčová hráčka brněnského celku Eva Vítečková.

"Machové i Vítečkové jsme po jejich dlouhodobém působení v Brně dali souhlas, aby si hledaly angažmá. Je pochopitelné, že si chtějí na vrcholu kariéry vyzkoušet působení v jiném prostředí," uvedl dosavadní manažer klubu Jiří Hamza, který v Brně rovněž končí.

Turecký klub před novou sezónou mocně posiluje. Podle serveru fibaeurope.com bude spoluhráčkou Horákové i hvězda světového basketbalu Diana Taurasiová z USA a také další americká hráčka Penny Taylorová, která už hrála v Istanbulu v minulé sezóně.

Fenerbahce povede maďarský kouč László Rátgéber, který si přivedl jako další posilu svou krajanku Annu Vajdovou a také srbskou pivotku Ivanu Matovičovou. V novém působišti by se měla Horáková zapojit do přípravy po skončení mistrovství světa.

Cílem Final Four

"Naším cílem je dostat se v příští sezóně v Evropské lize do Final Four," uvedl na internetových stránkách klubu trenér Rátgéber. Fenerbahce se mezi nejlepší čtveřici evropských klubů nikdy nedostalo, v uplynulé sezoně nestačilo ve čtvrtfinále na pozdější vítězky soutěže ze Spartaku Moskva.

V Turecku donedávna působila další česká basketbalistka Ivana Večeřová, jež ze sousedního Galatasaraye přestoupila po sezóně do brněnského Valosunu.

Reklama

Související témata: