Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály první přípravný duel s Bulharskem

BRNO

České volejbalistky prohrály v Brně v prvním ze tří přípravných zápasů s Bulharskem 2:3. O prohře domácího týmu rozhodl úvod rozhodujícího tie-breaku, v němž Bulharky rychle získaly tříbodový náskok, který už nepustily. Druhý vzájemné utkání je na programu ve čtvrtek od 18:00 ve Svitavách.

Článek

V českém týmu chyběla nahrávačka Jelínková, kterou vyřadily problémy s bolavou nohou. Důraznější Bulharky diktovaly v úvodním setu rytmus hry, když se více prosazovaly na síti. Druhé dějství se naopak odehrávalo v režii českého celku, který zlepšil souhru a zpřesnil podání, s kterým měly Bulharky nečekané problémy.

Výsledkem zlepšené hry byl náskok 15:6, který sice stačily soupeřky částečně smazat, zvrat ale české hráčky nepřipustily. "Důležité bylo, že jsme zvládli koncovku a hráli bez výkyvů," uvedl reprezentační trenér Jiří Šiller.

Vyrovnaný souboj v dalších setech gradoval. V koncovce třetí sady za stavu 23:23 doplatily domácí hráčky na zkažené podání. "Pokud chceme soupeřky udržet, tak musíme i za cenu zkaženého servisu riskovat. Což se nám po většinu zápasu dařilo, po lehkém podání by dokázaly Bulharky snadno bodovat," dodal Šiller.

Přípravné utkání volejbalistek v Brně:
Česko - Bulharsko 2:3 (-20, 22, -23, 24, -12)
Sestava Česka: Mühlsteinová, Havlíčková, Barborková, Vanžurová, Plchotová, Pastulová, libero Jášová - Bucková, Melichárková, Jakubšová, Kallistová.

Reklama