Hlavní obsah

Šimončík v osmifinále prohrál, česká účast na ostravských stolech skončila

OSTRAVA

Českou účast na ME stolních tenistů v Ostravě ukončila porážka Josefa Šimončíka v osmifinále mužské dvouhry. Třicetiletý reprezentant v pěti setech nestačil na Francouze Adriena Matteneta, víkendové zápasy o medaile už proběhnou bez domácích hráčů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Český stolní tenista Josef Šimončík

Článek

„Nehrál jsem zdaleka v takové pohodě, jako předchozí zápas s Primoracem. Nebyl jsem hlavně na forhendu ve správném tempu a pokaždé, když jsem se snažil o tlak, soupeř mi míček vrátil ještě s větší razancí. Francouz mě hodně trápil i výborným příjmem,“ uvažoval Šimončík, jenž sice srovnal na 1:1 na sety, jenže od třetí sady už nedokázal čelit stylu soupeře. „Kazil jsem lehké balóny, zatímco jemu vycházela riskantní zakončení. Možná jsem byl i špatný na nohách,“ připouštěl český reprezentant. První Mattenetův mečbol ještě odvrátil, druhý už ne a tím byla napsána tečka za českým účinkování na letošním ME.

Šimončík ale odmítal, že by v pátek večer neustál atmosféru životního zápasu. „Ani jsem si nepřipouštěl, že hraju o čtvrtfinále na Evropě. Atmosféra byla jako z říše snů. Daleko nervóznější jsem však byl před týdnem, když jsme tady začínali hrát družstva,,“ říkal s pocitem, že mu snad podařilo i ve dvouhře prodat formu, kterou našel v týmové soutěži: „Medaile je medaile, zvlášť z domácích stolů, ale pro mne je cenné být i mezi šestnáctkou v singlu. Byl pro mne obrovský zážitek, hrát před takovou kulisou. Chodím do ČEZ Arény často na hokej, takže mi to tady bude všechno připomínat."

Senzací pátečního večera je vyřazení obhájkyně titulu Wu Ťia-tuo z Německa už ve 4. kole Maďarkou Potaovou, přesto polovinu čtvrtfinalistek ženské dvouhry tvoří hráčky čínského původu. V mužském singlu prošli do čtvrtfinále dva nejvýše nasazení, Němec Boll a Bělorus Samsonov, do osmičky se už dostal i Korbelův přemožitel, 38letý Rakušan Schlager.

ME ve stolním tenisu v Ostravě
Muži – dvouhra, osmifinále: Šimončík (ČR)–Mattenet (Fr.) 1:4 (-9, 5,-2, -6, -10). Čtyřhra, čtvrtfinále: Boll, Süss (Něm.)–Legout, Salifou (Fr.) 4:1 (4, -5, 3, 7, 8),Lundqvist, Gerrell (Švéd.)–Tokič, Karakaševič (Slovin./Srb.) 4:2 (-9, -7, 9, 7, 7, 2), Kchou Lej, Pryščepa (Ukr.)–Mattenet, Lebesson (Fr.) 4:3 (9, -8, -6, 8, 10, -6, 9), Sternberg, Groth (Dán.)–Karlsson, Svensson (Švéd.) 4:1(8, 10, -4, 8, 5).

Reklama

Související témata: