Hlavní obsah

Volejbalisty srazily v duelu s Francií na MS vlastní chyby

TURÍN

Vysoký počet vlastních chyb se podepsal na prohře českých volejbalistů v úvodním utkání na mistrovství světa v Itálii. Češi v sobotu v turínské hale Palaruffini zkazili čtyřicet míčů, dvakrát více než Francie, které po boji podlehli 2:3 na sety.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Český volejbalista Petr Pláteník (zády) smečuje v zápase s Francií.

Článek

"Bylo vidět, že jsme na ně měli a rozhodují jenom chyby, naše chyby! Francouzi je neudělají, my jo," zlobil se univerzál Jan Štokr v rozhovoru pro Radiožurnál. "Nebyli o nic lepší než my, ale my zkazili hodně servisů a lehkých balonů," dodal blokař Petr Konečný.

Českému týmu se nevydařil vstup do utkání a rychle prohrával 0:5. "Začali jsme nervózně," komentoval začátek kouč Jan Svoboda. Podle Štokra volejbalisté na začátku moc bláznili, což se proti trpělivému soupeři nevyplatilo. "Ze začátku jsme hráli spíš jako dorostenci, takhle se o postup ze skupiny nebojuje," řekl důrazně Konečný.

"Prohra bolí nás všechny a mě ještě jednou tolik, protože hraji ve Francii," dodal pětatřicetiletý Konečný, hráč klubu Tours.

Nyní se musejí volejbalisté soustředit na neděli, protože zápas s Čínou s největší pravděpodobností určí, zda na šampionátu skončí, nebo postoupí do další fáze. "Musím tým připravit tak, abychom byli schopni Čínu porazit," řekl trenér Svoboda. "Doufám, že nás to uvolní a teď jde o všechno. Musíme do toho dát všechno, šlapat jako druhý a čtvrtý set proti Franci, ve kterých jsme se semkli," dodal Štokr.

Reklama

Související témata: