Hlavní obsah

V repríze házenkářského finále Zubří porazilo o gól Karvinou

ZUBŘÍ

Házenkáři Zubří porazili v repríze posledního finále extraligy mistrovskou Karvinou o jediný gól 23:22. Čeští vicemistři vyhráli i svůj druhý zápas v sezoně, Karviná naopak po dvou vítězstvích přišla o první body. V dramatickém a vyrovnaném utkání byli domácí už v prvním poločase prakticky neustále o gól nebo dva vpředu. Soupeř se držel ve hře i díky množství sedmimetrových hodů, které si vybojoval snahou tlačit se na brankoviště a kterých za zápas proměnil Michal Mrózek sedm ze sedmi.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Radka Kružíka z Karviné (vlevo) brání Marek Třeštík ze Zubří.

Článek

O gól to bylo i v poločase (12:11), domácí pak odskočili na čtyřbrankový rozdíl, ale změna taktiky v obraně vynesla hostům vyrovnání na 17:17. Zubří nakonec zápas dovedlo do vítězného konce, i když se v závěru muselo obejít bez vyloučeného nejlepšího střelce Martina Stržínka, autora sedmi gólů.

Druhou výhru v sezoně si připsaly i Hranice, které zvítězily v Přerově 27:23. Hosté měli oporu v brankáři Josefu Kučerkovi, jehož zákroky jim už v prvním poločase vynesly až sedmigólový náskok. S devíti brankami vedl Hranice k výhře Tomáš Pavlíček.

Reklama