Hlavní obsah

Nymburk nestačil na Cedevitu Záhřeb a prohrál potřetí za sebou

ZÁHŘEB

Basketbalisté Nymburku prohráli v Jadranské lize potřetí za sebou, tentokrát na půdě Cedevity Záhřeb 78:80. Po deseti kolech tak mají bilanci pěti výher a pěti porážek a zůstávají ve středu tabulky.

Článek

Nymburku nevyšel vstup do utkání a už v první čtvrtině prohrával o deset bodů. Poté především zásluhou Pavla Pumprly hosté náskok soupeře umazávali, ale stále byli lehce pozadu. A to především proto, že podkošoví hráči měli problémy s fauly, navíc se jim vyjma Radima Nečase příliš nedařilo. Do hry se nedostal ani Chester Simmons.

V úvodu čtvrté čtvrtiny však zaveleli k obratu zkušení Nečas, Ladislav Sokolovský a především Afik Nissim, který dal v závěru deset ze svých 17 bodů. Nymburk se dvakrát dostal do těsného vedení, ovšem domácí hráči dokázali vždy rychle zareagovat a do koncovky šli s tříbodovým náskokem.

Stačilo jim vždy rychle faulovat Nissima a následně potvrzovat vedení z čáry trestných hodů. Nymburk se k tříbodové akci dostal až v posledních vteřinách, kdy Aleš Chán doskočil Nissimův úmyslně neproměněný trestný hod, avšak při pokusu srovnat byl zablokován.

Nymburk doplatil na velký počet faulů (32), čímž daroval soupeři 32 bodů z čáry trestného hodu. Cedevita se opírala především o hru Američanů Drapera a Edwardse, kteří nastříleli po 19 bodech. Především Draper prokazoval, proč je označován za nejlepšího rozehrávače soutěže.

Cedevita Záhřeb - ČEZ Nymburk 80:78 (25:19, 37:31, 62:57)
Nejvíce bodů: Draper a Edwards po 19, Rudez a Bazdarič po 13 - Nissim 17, Nečas 14, Sokolovský 13, Pumprla 12. Fauly: 26:32. Pět chyb: 40. Princ - 39. Pumprla. Trestné hody: 44/32 - 22/20. Trojky: 6:6.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.