Hlavní obsah

San Antonio vyhrálo šlágr NBA v Dallasu 99:93

DALLAS

Basketbalisté San Antonia porazili v texaském derby domácí Dallas 99:93 a upevnili si pozici nejlepšího týmu NBA. Spurs měli roli ulehčenou absencí německé hvězdy Dirka Nowitzkého, který vynechal už druhé utkání kvůli zraněnému kolenu. Tim Duncan a spol. vstoupí do nového roku s bilancí 28 výher a pouhých čtyř porážek a pokračují v rekordním vstupu do sezony v klubové historii.

Článek

Nejlepším střelcem San Antonia byl náhradník Gary Neal, který za 22 minut hry nastřílel 21 bodů. Šestadvacetiletý rozehrávač hraje v NBA prvním rokem po tříletém působení v Evropě. "Tam jsem získal jistotu a zkušenosti, které mi teď pomáhají k tomu, že jsem přínosem pro Spurs," řekl Neal po svém třetím dvacetibodovém výkonu v sezoně. Jistý byl hlavně při střelbě z dálky, soupeři nasázel pět trojek.

Druhé porážce Dallasu, kterému nadále patří v Západní konferenci i Jihozápadní divizi druhé místo za San Antoniem, nezabránili autor 30 bodů Caron Butler ani Jason Kidd, jemuž se povedl 106. triple double v kariéře za 12 bodů, 13 asistencí a 10 doskoků.

V duelu Orlanda s New Yorkem, ve kterém zvítězili domácí Magic 112:103, se odehrála neúprosná bitva podkošových hvězd obou týmů Dwighta Howarda (24 bodů a 18 doskoků) a Amerea Stoudemirea (30 bodů). Oba zápas dokončili s pěti fauly, každému byla odpískána i technická chyba za diskuse s rozhodčími, přičemž v tomto směru oba patří k nejpilnějším "sběratelům".

Před polovinou sezony jich má Howard na kontě dvanáct, nejvíc z celé NBA, Stoudemire deset. Hráč se 16 technickými chybami bude suspendován na jedno utkání a potom už přijde jednozápasový distanc za každou druhou technickou chybu. "Byla zábava tyhle dva sledovat," komentoval výstižně dění na palubovce křídelní hráč Orlanda Ryan Anderson, autor 14 bodů.

Reklama