Hlavní obsah

Welsch poprvé trénoval v Bostonu

PRAHA

Bleskový přesun z Dallasu do Bostonu má za sebou český basketbalista Jiří Welsch, který hned vyfasoval dres s číslem 44 a už v novém působišti stihl první trénink. "Jsem v obtížné pozici, již v úterý se rozjede sezóna v NBA a já mám málo času, abych stihl v Bostonu zaujmout," řekl třiadvacetiletý hráč.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

"Musím ale na hřišti i v tréninku zabrat, abych dostal příležitost. Snad bych se mohl prosadit, těžko však mohu mluvit o herní koncepci družstva, které moc neznám," vyprávěl při telefonátu ze zámoří Welsch, jenž musel narychlo řešit i otázky stěhování pro sebe i přítelkyni Lindu.

V noci na čtvrtek má nastoupit k premiéře za Boston v přípravném utkání proti Minnesotě. "Chci ho v předposledním testu před startem NBA vyzkoušet. Měří dva metry a přitom umí střílet, přihrávat, driblovat i na hřišti myslet," tvrdil pro Boston Globe kouč John O"Brien, pro nějž je Welsch jediným Evropanem v mužstvu.

Boston nemusí být konečnou

Varianty na Welschovo zařazení do sestavy se zdají být dvě. Buď může alternovat s Jamesem na rozehrávce nebo být připraven jako náhradník nejlepšího střelce Pierce na pozici křídla.

Bostonský deník píše, že Celtics nedostali za hvězdu Walkera odpovídající kompenzaci a z tria hráčů, kteří přišli z Dallasu, označuje při LaFrentzově zranění za terno právě Welsche, byť dosud neměl šanci se v NBA moc předvést. List ale naznačuje, že může ještě dojít k dalším trejdům a ani Boston nemusí být pro českého hráče konečnou stanicí.

Reklama

Související témata: