Hlavní obsah

Favorizované týmy Miami a Chicago vyhrály i podruhé v play-off

MIAMI

Favorizované týmy Východní konference NBA Miami a Chicago vyhrály i druhý zápas v úvodním kole play-off. Basketbalisté Miami zdolali v pondělí na domácí palubovce Philadelphii tentokrát bez potíží 94:73, zato nejlepší celek základní části soutěže Chicago se na druhé vítězství nad Indianou opět nadřelo a lepší bylo jen o šest bodů (96:90).

Foto: Rhona Wise , Reuters

Basketbalisté Miami vyhráli i druhý zápas

Článek

Hráči Miami v čele s LeBronem Jamesem rozhodli zápas už v první půli, v níž výbornou obranou udrželi úspěšnost střelby soupeře na pouhých 25 procentech. Vedení už do konce zápasu nepustili. "Už jsme odehráli zápasy s kvalitní obranou, ale dneska to byl v tomto ohledu náš nejlepší výkon sezony," chválil Chris Bosh, autor 21 bodů.

O osm bodů více nastřílel kanonýr James a třetí domácí hvězda Dwayne Wade, který před utkáním netrénoval pro potíže s migrénou, nakonec nastoupil a přispěl 14 body. V celku Sixers se znovu trápil tahoun Andre Iguodala, po čtyřech bodech z prvního duelu dal tentokrát jen pět. Miami porazilo Philadelphii již podeváté za sebou.

Chicago drama zvládlo

Vítěz základní části NBA Chicago získalo druhý bod po dalším dramatickém průběhu. První duel skončil rozdílem jen pěti bodů, pondělní vyhráli Bulls o šest. K výhře 96:90 domácí opět dovedl Derrick Rose s 36 body. "Dělal jednu dobrou věc za druhou. Pořád atakoval koš a dělal správná rozhodnutí. A to na něj hosté vyvíjeli obrovský tlak," zhodnotil jeho výkon trenér vítězů Tom Thibodeau.

K Roseovi se výborným výkonem přidal Carlos Boozer, který k 17 bodům přidal 16 doskoků. V dresu Indiany nejlépe střílel Danny Granger s 19 body, hned osm jeho spoluhráčů dalo více než šest bodů. Indiana se dokázala dostat do vedení i v poslední čtvrtině, stejně jako v prvním utkání ale nezvládla koncovku.

Klíčovou trojku minutu před koncem jim opět zasadil domácí Kyle Korver. Basketbalisté Chicaga prokázali pevné nervy, z posledních 16 trestných hodů v zápase neminuli ani jednou a i díky tomu přežili svých 21 ztrát. Obě série budou pokračovat ve čtvrtek v Indianě a Filadelfii, k postupu do semifinále konference je zapotřebí vyhrát čtyřikrát.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 2. zápasy:
Chicago - Indiana 96:90 (stav série 2:0), Miami - Philadelphia 94:73 (stav série 2:0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.