Hlavní obsah

Veselý vyhrál s Partizanem potřetí za sebou Jadranskou ligu

LUBLAŇ

Basketbalisté Partizanu Bělehrad se popáté za sebou stali šampiony Jadranské ligy a potřetí u toho nechyběl český reprezentant Jan Veselý, který patřil k hlavním tahounům. Při finálové výhře 77:74 proti Olympiji Lublaň odehrál 27 minut, nastřílel osm bodů a přidal šest doskoků.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Český basketbalista Jan Veselý v dresu bělehradského Partizanu smečuje do koše.

Článek

Partizan měl po letních změnách v kádru poměrně vlažný vstup do soutěže, ovšem postupně se rozehrál a ještě stačil vyhrát základní část s bilancí 18 výher a osmi porážek. V semifinále pak těsně udolal Buducnost Podgoricu 62:58 a ve finále svedl další vyrovnanou bitvu s Olympijí. Na obou vítězstvích se nejvíce podílel Curtis Jerrells, který byl nejlepším střelcem Partizanu.

Veselý si ve čtvrtek zahrál zřejmě naposledy v Jadranské lize, jelikož je velmi pravděpodobné, že bude draftován do NBA. Sezonu zakončil s průměrem 10,3 bodů na zápas a měl třetí nejlepší úspěšnost střelby ze všech hráčů (71,54 procent). Zároveň byl desátý ve sbírání útočných doskoků a osmý nejlepší blokař.

V soutěži startoval také český mistr z Nymburka, který obsadil konečné osmé místo s bilancí 12 výher a 14 porážek. V příštím ročníku však už působit nebude, neboť Jadranskou ligu vyměnil za východoevropskou VTB ligu. Nymburský pivot Radek Nečas byl třetím nejlepším doskakovačem celé soutěže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články