Hlavní obsah

Basketbalisté Pardubic si vynutili páté semifinále v Prostějově

PARDUBICE

O soupeři basketbalistů Nymburka ve finále NBL rozhodne až pátý zápas série mezi Pardubicemi a Prostějovem, který dnes na soupeřově palubovce prohrál 70:92. Po nejjednoznačnějším výsledku v tomto semifinále Východočeši vyrovnali na 2:2. Postupujícího určí páteční utkání na Hané.

Článek

Prostějov dnes mohl sérii ukončit a v úvodu zápasu se dostal do vedení až o sedm bodů. Pardubice však dokázaly ještě v první čtvrtině skóre otočit a do poločasové přestávky si vypracovaly patnáctibodový náskok. Hosté z něj sice ve třetí desetiminutovce ukrojili na rozdíl osmi bodů, ale svěřenci kouče Jana Slowiaka rychle odpověděli a zbytek zápasu měli pod kontrolou.

Hanáci doplatili na bídnou střelbu z dálky, když z 20 trojkových pokusů dali jen pět košů. Domácí dali z 21 pokusů deset trojek. "My jsme se nemohli trefit, naopak Pardubice dávaly ze začátku i těžké střely. Pak si začaly věřit, a když už jsou v tom laufu, tak se těžko zastavují," řekl České televizi prostějovský trenér Peter Bálint.

"Začali jsme dobře, ale pak naše hra v útoku vázla. Minuli jsme spoustu otevřených střel. Nedokázali jsme se vyrovnat s obranou Pardubic, které hrály hodně tvrdě. Ale dnes byl soupeř lepší," uznal Bálint.

Podle pardubického pivota Zbyňka Pospíšila rozhodla obrana. "Dostat jen 70 bodů od týmu, jako je Prostějov, je vždy rozhodující. Zvlášť v play off. Důležité bylo, že jsme je nepustili do jejich hry a sami určovali tempo. Ale že to bude takovým rozdílem, jsme nečekali," uvedl Pospíšil.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
Pardubice - Prostějov 92:70 (22:20, 48:33, 68:51)
Nejvíce bodů: Hampton 17, Arnold 14, Kraus 13, Bohačík a Marek po 10 - Landry 15, Šležas a Cadri-Nicholson po 13, Prášil 10. Rozhodčí: Dolinek, Vyklický, Paulík. Trestné hody: 22/16 - 24/15. Fauly: 21:23. Trojky: 10:5.
Stav série: 2:2.

Reklama