Hlavní obsah

VIDEO: Byla atletickou ikonou, seděla ve vězení. Teď basketbalistku Jonesovou vyhodili

PRAHA

Byla zlatou atletkou na olympiádě v Sydney, lhala o dopingu, musela do vězení. Poté se vrhla na basketbal, před pár dny ji ale propustili. Američanka Marion Jonesová zažila další nepříjemný okamžik. Tým zámořské WNBA Tulsa Shock se rozloučil se svou nejznámější hráčku. Mediální popularita musela stranou před herními dovednostmi, přednost dostala dcera bývalého skvělého basketbalisty NBA Ali Olajuwonowá.

Foto: PRÁVO

Marion Jonesová

Článek

Jonesová v posledních dvou sezónách odehrála sedmačtyřicet zápasů, na palubovce strávila v průměru necelých devět minut, ale bodově se výrazně neprosadila. Dosáhla na 2,6 bodu a 1,3 doskoku na utkání. Po těchto výsledcích přišel pro pětatřicetiletou bývalou atletku další konec ve velkém sportu.

„Chci poděkovat týmu, trenéru, WNBA a skvělým spoluhráčkám za šanci splnit si svůj sen a ukázat lidem, zejména mladým, že když máte víru, život vám dá druhou šanci. Miluju tuhle hru a přivítám další možnost pomoci ženskému profesionálnímu basketbalu,“ citoval server allheadlinenews.com Jonesovou po loučení.

Šanci nyní dostane třiadvacetiletá nástupkyně, která hrála v letech 2006 až 2010 v Oklahomě, kde Olajuwonowá dosáhla na průměr 10,6 bodů na zápas.

Půl roku nosila dres s číslem 84868/054

Jonesová byla oblíbenou americkou sportovkyní. Na olympiádě v Sydney získala tři zlaté a dvě bronzové medaile, ale poté ještě více ohromila svět, když se přiznala, že lhala a užívala doping. Následoval trest v roce 2008. Šest měsíců v texaské vojenské věznici ve Fort Worthu s číslem 84868/054 na hrudi. Podstatně jiné označení než znala z atletických oválů.

„Končím s atletikou, sportem, který jsem hluboce milovala. Zklamala jsem přátele, rodinu, fanoušky. Chci se za všechno omluvit. Je mi líto, že jsem vás zklamala,“ řekla Jonesová, když vysvětlovala své kroky.

Reklama