Hlavní obsah

Nymburský kouč Ginzburg nesmutní a říká: Někdy nedojdete, kam jste si přáli

Smíšené pocity. Ta dvě slova vystihují náladu kouče nymburských basketbalistů Rona Ginzburga. Jeho tým v kvalifikaci o Euroligu vyřadil turecký Banvit a senzačně i Chimki Moskva, v rozhodujícím duelu o jediné postupové místo ale prohrál o 26 bodů s belgickým Charleroi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér basketbalistů Nymburka Ron Ginzburg

Článek

Už přebolelo zklamání z toho, jak blízko jste byli historickému úspěchu?

Mrzí nás, že jsme naše snažení nedotáhli k postupu, ale chci se dívat na věc pozitivně. Zanechali jsme na turnaji v Belgii dobrý dojem, porazili ve dvou dnech dva silné kluby a věřili si i na domácí, protože Charleroi nebylo o tolik lepší než Chimki. Třetí překvapení nám už nevyšlo.

Napadá vás, co bylo v tom rozhodujícím utkání špatně?

Někdy se stane, že jdete krásně po cestě a přesto nedojdete, kam jste si přáli. Na tým dolehla vidina, že najednou má postup na dosah, ale především naše opory už neměly tolik sil a zůstaly pod košem ve stínu domácích.

Přemohla vás únava hned na začátku sezóny?

Uvědomte si, že to byl třetí náročný zápas prakticky během 48 hodin. Charleroi v něm mělo navrch důrazností pod košem i skvělou obranou. To byl úplně jiný level, než jsme předvedli my. Musím uznat, že na nás byli domácí velmi dobře připraveni.

Myslíte, že český hráč v dresu soupeře Jiří Welsch zafungoval jako špión?

Mohl jim dát informace, vždyť proti nám hrál v minulé sezóně v poháru za Estudiantes, ale nemyslím, že by to Charleroi až tolik potřebovalo, vždyť nás potkalo loni v kvalifikaci o Euroligu.

Co si z účinkování v kvalifikaci může Nymburk vzít?

Spoustu poučení, vždyť nás čeká mezinárodní konfrontace na úrovni Eurocupu i VTB ligy a výkony z Charleroi pro nás mohou být odrazovým můstkem. Je mi líto, že jsme nevyužili možná jedinečnou šanci, ale nesmutním. Překvapili jsme celou Evropu.

Jak to myslíte?

Když jsem před týdnem tvrdil, že se můžeme o postup poprat, řadě lidí hrál úsměv na tváři. Všichni čekali, že v nabité konkurenci vypadneme v prvním zápase. Nakonec jsme ale dosáhli na největší úspěch klubu. Škoda, že nám nevyšla tečka. Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: