Hlavní obsah

Volejbalové vicemistryně z Olomouce na úvod sezóny porazily Brno

PRAHA

Volejbalové vicemistryně z Olomouce zahájily extraligovou sezónu hladkou výhrou nad týmem Králova Pole Brno, který obhajuje bronzové medaile. Hanačky ve své hale nepustily soupeřky v žádném ze tří setů přes 21 bodů a ukázaly, že chtějí být znovu největším rivalem domácího suveréna Prostějova.

Článek

Ten zahájí sezonu až ve čtvrtek, neboť ještě ladí formu na českou soutěž i Ligu mistryň na kvalitně obsazeném turnaji ve francouzském Istres.

Hned úvodní kolo nabídlo pražské derby vršovických rivalů Slavie a Olympu a úspěšnější byly hostující hráčky. Nervózní slávistky ztratily začátek zápasu, po druhém setu sice skóre vyrovnaly, ale Olymp druhou polovinu duelu zvládl lépe.

"Vítězství na půdě soupeře je dobrým vstupem do sezóny," řekl kouč Olympu Stanislav Mitáč. Jeho kolega Jiří Vojík litoval, že Slavia zápas více nezdramatizovala. "Nepodařilo se nám dostat Olymp s výjimkou druhého setu delší dobu pod tlak. Jednoduché chyby v koncovce třetí a čtvrté sady nás stály body," uvedl.

Olymp jako jediný dnes vyhrál venku. Spolu s Olomoucí doma nezaváhaly volejbalistky Frýdku-Místku proti Šternberku (3:1) a také Ostrava. Ta zvládla suverénně duel s nováčkem extraligy SG Brno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.