Hlavní obsah

Osud NBA je i po vypršení ultimáta nejistý, bude se jednat i dnes

NEW YORK

Majitelé klubů NBA a hráčská asociace se ani přes vyhlášené ultimátum neshodli na podmínkách nové kolektivní smlouvy v zámořské basketbalové soutěži. Strany nedospěly k závěru ani po dvanáctihodinovém jednání, nakonec se ale dohodly, že spolu budou v jednom z manhattanských hotelů diskutovat ještě ve čtvrtek.

Foto: Mark Weber, Reuters

Hvězda Oklahomy Kevin Durant (uprostřed) v utkání s Memphisem. Ilustrační foto.

Článek

Komisionář NBA David Stern původně vyhlásil na středu ultimátum, přesto svolil k pokračování rokování. Ani ale nenaznačil, zda situace spěje k dohodě. "Nejsem ani pesimista, ani optimista. Nedošlo ke krachu, nepřišel ani úspěch. Prostě dál jednáme," konstatoval pouze. Vypršení vyhlášeného ultimáta zatím s sebou nepřineslo pro hráče důsledky. "Zastavili jsme hodiny," řekl Stern.

Výluka trvá od konce června. NBA měla začít i s českým nováčkem Janem Veselým, kterého draftoval Washington, 1. listopadu. Ve sporu jde především o rozdělení příjmů ligy v celkové výši 4,3 miliardy dolarů.

Podle Sternova ultimáta měli hráči do středy přistoupit na to, že buď budou mít podíl až do výše 51 procent, nebo bude další návrh výrazně horší. "Nemůžeme zatím říct, že bychom udělali výrazné pokroky," uvedl šéf hráčské asociace Derek Fisher.

Reklama