Hlavní obsah

Olomouc sebrala prostějovským volejbalistkám druhý set v sezóně

OLOMOUC

Prostějovské volejbalistky ztratily v extralize teprve druhý set a znovu v souboji s Olomoucí. Zbylé tři sady v hanáckém derby ale bezpečně ovládly a také v jedenáctém utkání sezony naplno bodovaly.

Článek

České šampionky nastoupily k zápasu den po návratu z Kazaně, kde vstoupily do Ligy mistrů porážkou 2:3 poté, co nad ruským favoritem vedly 2:0. S Olomoucí ztratily třetí set. Domácí tým v něm vedl už 21:15, nakonec vybojoval v koncovce těsnou výhru 26:24. Čtvrtý už získal Prostějov opět hladce 25:15.

"Potýkali jsme se spíš sami se sebou, protože náš program byl v tomto týdnu hodně náročný. Předevčírem jsme hráli těžký pětiseťák, po krátké noci včera cestovali z Kazaně domů a dnes šli po dopoledním tréninku do dalšího zápasu. Na holkách bylo už od rozcvičení vidět, že nejsou úplně v pohodě, proto konečné vítězství 3:1 beru," uvedl prostějovský kouč Miroslav Čada. Rozdíl mezi oběma týmy byl především v útoku. "Zásluhou Solange Soaresové i některých dalších jsme se prosazovali mnohem víc než domácí, u nichž šla většina útočných bodů pouze přes Honkovou," dodal.

Spokojen byl i domácí trenér Jiří Teplý. "Největší rozdíl byl určitě ve zkušenostech. Máme na hřišti tři holky, kterým zatím citelně chybějí, zatímco u Prostějova nezkušenou hráčku v sestavě nenajdete. Proto děláme hodně chyb," prohlásil Teplý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.