Hlavní obsah

Rose může díky smlouvě na boty vydělat přes 200 miliónů dolarů

NEW YORK

Basketbalista Derrick Rose prý uzavřel s firmou Adidas, jejíž boty nosí, mimořádně lukrativní smlouvu na třináct let, která mu zaručuje zisk 185 miliónů dolarů. S bonusy si může rozehrávač Chicaga Bulls díky kontraktu vydělat přes 200 miliónů dolarů.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Derrick Rose (vlevo) proti Knicks.

Článek

O smlouvě informoval basketbalový odborník serveru Yahoo Adrian Wojnarowski s odvoláním na anonymní zdroj. Údajně jde o druhý nejvyšší sponzorský kontrakt na propagací bot v historii. Lepší smlouvu měl jen legendární Michael Jordan, který rovněž zářil v barvách Chicaga.

Třiadvacetiletý Rose sklízí plody loňské vydařené sezony, v níž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA. Už v prosinci podepsala jednička draftu z roku 2008 novou smlouvu s Chicagem na dalších pět let, během nichž si vydělá 94 milionů dolarů.

Rose v minulé sezoně dosáhl v průměru na 25 bodů a téměř osm asistencí. Přivedl Bulls k vítězství v základní části soutěže, v play off ale Chicago vypadlo ve finále Východní konference s Miami. Ocenění MVP získal Rose jako nejmladší basketbalista v historii a jako teprve druhý hráč Chicaga po Jordanovi.

Reklama