Hlavní obsah

Souboj otce a syna v NBA vyhrál Dunleavy starší

NEW YORK

Ani nejlepší individuální střelecký výkon v této sezoně NBA nepomohl basketbalistům Orlanda přerušit černou sérii. Tracy McGrady sice zatížil konto Denveru 51 body, ale floridský tým přesto na palubovce svého soupeře prohrál 101:106 a utrpěl už osmou porážku za sebou. Od začátku ligy vyhrálo Orlando pouze jednou a je nejhorší v celé soutěži.

Článek

Sedm sekund před koncem mohl McGrady trojkou vyrovnat, ale netrefil koš, přestože ho v té chvíli bránil výrazně menší Earl Boykins. "Bylo by těžké ho obejít, protože je rychlý. Proto jsem musel střílet přes něj," komentoval svůj neúspěšný pokus McGrady, jenž zaostal jen o bod za svým absolutním střeleckým maximem.

Další excelentní střelec Allen Iverson výrazně přispěl k vítězství Philadelphie nad obhájci titulu ze San Antonia 100:96. Domácím sice chyběli podkošoví hráči, zatímco v sestavě hostů po zranění znovu zářili Tim Duncan s Tonym Parkerem, ale hlavní hvězdou byl autor 36 bodů Iverson. "Postavte ke mně čtyři bojovníky, navlékněte jim dresy Philadelphie a ono to půjde. Dneska to tak bylo," pochvaloval si nasazení svých spoluhráčů Iverson.

Poprvé po 27 letech se v NBA odehrál souboj otce se synem. V zápase mezi Golden State a Los Angeles Clippers vyzněl lépe pro trenéra hostí Mika Dunleavyho staršího. Jeho svěřenci porazili tým Warriors, za který hraje Dunleavyho syn Mike, o šest bodů 104:98. "Takovýhle zápas mi nesedí. Nelíbí se mi představa, že (otec) má prohrát," řekl o duelu Dunleavy mladší, jenž dal jen sedm bodů.

Cleveland utrpěl 27. porážku za sebou na hřištích soupeřů, když tentokrát prohrál v Bostonu 82:91. Jiří Welsch odehrál za vítěze 13 minut a připsal si tři asistence. Jednička letošního draftu LeBron James v dresu hostů proměnil jen tři z dvanácti pokusů z pole. "Dneska mi to nestřílelo. Ale sezona je dlouhá a je příliš brzy na to, abychom měli strach z porážek," uvedl talentovaný mladík.

Eddie Jones z Miami se stal 24. hráčem v historii NBA, jenž dosáhl hranice 1000 trojek. V zápase proti Washingtonu dal čtyři a přispěl k vítězství 105:101 po prodloužení.

Český basketbalista Jiří Welsch hající barvy Bostonu pobyl na palubovce v utkání s Clevelandem třináct minut. Střelecky vyšel naprázdno, připsal si tři asistence.

Výsledky:
Boston - Cleveland 91:82
Indiana - Seattle 101:78
Miami - Washington 105:101 po prodl.
New Jersey - New York 85:80
Minnesota - Utah 77:85
Philadelphia - San Antonio 100:96
Houston - Phoenix 90:85
Sacramento - Toronto 94:64
Denver - Orlando 106:101
Golden State - LA Clippers 98:104
LA Lakers - Detroit 94:89.

Reklama