Hlavní obsah

Boston měnil hráče, Welsch ale zůstal

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu nestačili v pondělním utkání NBA na Minnesotu, s níž doma prohráli 95:116. Jiří Welsch strávil na palubovce 36 minut, během nichž zaznamenal osm bodů a tři úspěšně doskočené míče.

Článek

Hráči Minnesoty uhlídali nejlepšího střelce Bostonu Paula Pierce, jemuž dovolili pouhých patnáct bodů. "Byl to těžký zápas," přiznal Pierce.

Ani on, ani jeho spoluhráči výsledkem nepotěšili Cedrica Maxwella, jemuž předtím vzdali poctu tím, že při rozcvičování oblékli dres s číslem 31, který kdysi nosil. Maxwell hrál za Boston celkem osm sezón a v letech 1981 a 1984 to s klubem dotáhl až k zisku mistrovského titulu. V roce 1981 byl navíc jmenován nejužitečnějším hráčem finále NBA.

Další porážka Clevelandu

Rekordní série porážek basketbalistů Clevelandu na palubovkách soupeřů se prodlužuje. Nejhorší klub NBA kapituloval v pondělí v Indianapolisu, odkud si odvezl porážku 85:95. Série debaklů Clevelandu se tak táhne už čtyřiatřicet zápasů za sebou.

"Nemyslíme na to," mávl rukou pivot Zydrunas Ilgauskas. "Jasně, že o tom víme, ale děláme všechno, abychom to změnili, a nezbývá než věřit, že to bude brzy," doufá Ilgauskas. Porážku jeho klubu neodvrátil ani talentovaný LeBron James, přestože si na konto připsal celkem 27 bodů.

Šestice hráčů měnila působiště

Právě Boston a Cleveland si mezi sebou vyměnily hráče. A to hned trojici, Welschovi se ale tentokrát stěhování vyhnulo. Český basketbalista si vybojoval stálé místo v základní sestavě Celtics, což se mu v předchozích působištích v NBA - v Golden State a v Dallasu - nepovedlo.

Boston pustil do Ohia Erica Williamse, Tonyho Battieho a Kendricka Browna. Výměnou za ně dostal Rickyho Davise, Chrise Mihma a Michaela Stewarta.

Výsledky
Indiana - Cleveland 95:85, Boston - Minnesota 95:116, San Antonio - Memphis 78:67, Dallas - Toronto 111:94, Los Angeles Clippers - New Orleans 109:80.

Reklama

Související témata: