Hlavní obsah

Házenkáři prohráli na ME i se Slovinskem

CELJE

Ani ve druhém vystoupení na šestém evropském šampionátu čeští házenkáři neuspěli. V pátečním utkání s domácími Slovinci podlehli 33:37 a ve skupině C jsou stále bez bodu. Stejně je na tom Island, s nímž se český celek v neděli utká ve vzájemném duelu o postup do čtvrtfinálové skupiny.

Článek

Oproti nevydařenému úvodnímu zápasu s Maďarskem udělal český kouč Rastislav Trtík několik změn v sestavě. Do branky poslal Musila, přestože Galia byl ve čtvrtek jedním z nejlepších hráčů, na lavičce zůstal Zemánek a v úvodu nehrál ani Filip.

České mužstvo na soupeře opět vyrukovalo s aktivní obranou 4-2, ale v první čtvrthodině to na domácí, které hnala kupředu vyprodaná hala, příliš neplatilo. Slovinci se prosazovali především z místa pivota a po deseti minutách vedli o tři branky.

Na české hráče byli evidentně přísnější ukrajinští rozhodčí, přesto se jim podařilo po dalších deseti minutách vyrovnat. Ve 26. minutě se český celek poprvé na šampionátu dostal do vedení a domácí znervózněli. Do konce poločasu si vůbec nevěděli rady se skvělou obranou českého mužstva, kterou dirigoval Kubeš, a to nakonec šlo do kabin se slibným tříbrankovým vedením.

Domácím vyšel lépe závěr

O náskok však po přestávce za tři minuty přišlo a po dalších dvou brankách v Musilově síti byli domácí na koni. K neudržení byl Lubej, který sázel jednu branku do české sítě za druhou. K němu se přidal Bačkovič, Zorman a Vugrinec a český celek se marně snažil o další obrat. Domácí téměř pokaždé na český gól dokázali odpovědět a stále si udržovali náskok.

Nezměrnou bojovností však české družstvo přece jen šest minut před koncem vyrovnalo na 31:31, na čemž měl značný podíl i střídající brankář Galia. V rozhodujících momentech se však přiklonilo štěstí na stranu Slovinska. Galia neudržel Kavtičnikovu střelu, na druhé straně zazvonilo břevno a Bačkovič zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Ještě jednou český celek snížil na rozdíl jediné branky, ale závěr zvládli lépe Slovinci a v poslední sekundě pojistil jejich výhru o čtyři branky Lubej. Český tým tak má shodné skóre s Islandem a ani remíza mu nemusí stačit k postupu.

ME v házené mužů - skupina C
ČR - Slovinsko 33:37 (18:15)
Sestava a branky ČR: Musil, Galia - Filip 7, Nocar 4, Radčenko 1, Jícha 3, Juříček 7/4, Kubeš 3, Farář, Kraus 1, Berka 2, Hrubý, Brůna 5.
Nejvíce branek Slovinska: Lubej 9, Kavtičnik 5/1, Jovičič a Zorman po 5, Vugrinec, Pungartnik a Bačkovič po 3.
Rozhodčí: Vakula, Ljudovik (oba Ukr.). Sedmimetrové hody: 6/4 - 2/1. Vyloučení: 7:8. Diváci: 5500.
Tabulka:
1. Slovinsko220071:614
2. Maďarsko220062:544
3. ČR200258:670
4. Island200257:660
Další výsledky
Skupina C:
Maďarsko - Island 32:29 (15:15)
Skupina D:
Francie - SČH 23:20 (13:7), Německo - Polsko 41:32 (21:13)

Reklama

Související témata: