Hlavní obsah

Duncan se vrátil do sestavy San Antonia, odnesl to Boston

NEW YORK

Ani ve dvanáctém zápase se San Antoniem za sebou basketbalisté Bostonu neuspěli a obhájcům titulu v zámořské NBA podlehli 87:103. Jiří Welsch strávil na palubovce v poraženém mužstvu 26 minut a do statistik se zapsal šesti body a čtyřmi doskoky. Do základní sestavy domácího týmu se po zranění kolena vrátil Tim Duncan.

Foto: ČTK

Tim Duncan

Článek

Duncan si  v předchozím utkání poprvé v kariéře vyzkoušel roli náhradníka. Tentokrát byl s 26 body a 15 doskoky nejlepším hráčem vítězů. Ve druhém poločase navíc vedl výbornou obranu San Antonia, která umožnila Bostonu nastřílet jen 34 bodů.

Celtics, jejichž černá série se San Antoniem se táhne od ledna 1997, prohrávali v poločase o čtyři body a ve třetí čtvrtině dokázali vyrovnat. "Hned v první půli se nás snažili odrovnat a my jsme zabojovali. Jak ale zápas pokračoval, úplně nás utahali," uznal kvality soupeře Paul Pierce, který byl i přes mizernou úspěšnost střelby s 18 body tradičně nejlepším hráčem Bostonu.

I přes porážku Celtics udrželi ve Východní konferenci deváté místo a stále mají naději na postup do play off. Pozici před vyřazovacími boji si vylepšili basketbalisté Miami, kteří deklasovali Philadelphii 101:69 a v Atlantické divizi se díky čtvrtému vítězství za sebou posunuli na druhé místo.

Na šesté místo Východní konference za Miami klesl New York, který nestačil na Chicago. Knicks se museli obejít bez zraněného Allana Houstona a v první čtvrtině navíc přišli i o Tima Thomase. V závěru sice dokázali náskok soupeře stáhnout a půl minuty před koncem prohrávali jen o dva body, Jamal Crawford ale obrat nepřipustil.

V Západní konferenci se přiostřil boj o poslední osmé postupové místo, o které se nyní dělí poslední dva týmy Středozápadní divize Utah a Denver. Utah se na soupeře dotáhl díky vítězství v Atlantě. Jen minimálně za dvojicí zaostává Portland, který přehrál nejhorší tým ligy Orlando.

Miami - Philadelphia 101:69
Nejvíce bodů: Wade a Jones 17 - Iverson a Thomas 23
Atlanta - Utah 81:87
Nejvíce bodů: Sura 19 - Kirilenko a Bell 18
Memphis - Indiana 99:95
Nejvíce bodů: Gasol a Swift 17 - O´Neal 28
Chicago - New York 87:81
Nejvíce bodů: Curry a Crawford 25 - Thomas 17
San Antonio - Boston 103:87
Nejvíce bodů: Duncan a Ginobili 26 - Pierce 18
Phoenix - Milwaukee 123:111
Nejvíce bodů: Stoudemire 27 - Smith 19
Portland - Orlando 92:73
Nejvíce bodů: Anderson 24 - Howard 21

Reklama