Hlavní obsah

Boston porazil New Jersey, Welsch moc nestřílel

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu využili absence největší hvězdy New Jersey Jasona Kidda a slavili důležité vítězství, které je o krůček přiblížilo účasti v play-off NBA. Jiří Welsch patřil i tentokrát k oporám Celtics, na palubovce strávil 36 minut, ale ke střelbě se moc nedostal a zaznamenal jen šest bodů. Připsal si zároveň tři doskoky a tři získané míče.

Článek

Nejlepším střelcem Bostonu byl Paul Pierce s 21 body. První polovina zápasu se mu tolik nepovedla, protože nedal hned šest ze sedmi střel, ale ve druhé půli se střelecky našel a zaznamenal 18 bodů. "Nemohl jsem se dostat do tempa," přiznal Pierce. "Párkrát mi taky pískli faul, aniž bych něco udělal, a to mě rozhodilo," dodal.

Kidd chyběl Nets už pošesté za sebou. Ze hry jej vyřadilo pohmožděné levé koleno, které ne a ne přestat bolet. Jeho absence na palubovce byla znát hlavně v rozhodující poslední čtvrtině, v níž byli basketbalisté New Jersey bezradní a celé čtyři minuty nedokázali dát jediný koš.

Cleveland ztratil

Boston bojuje o play-off ve Východní konferenci na dálku s Clevelandem, který nemá o moc horší bilanci a navíc odehrál o zápas méně. V pondělí ale Cavaliers nestačili na obhájce titulu a v San Antoniu prohráli 93:101.

O vítězství Memphisu nad Atlantou rozhodlo až druhé prodloužení. Nechybělo přitom mnoho a mohla se radovat Atlanta. Jenže v závěru prvního prodloužení neproměnil Travis Hansen dva ze tří trestných hodů, čehož bleskově využil James Posey. Zmocnil se míče a současně se zvukem sirény zkusil štěstí z dálky. Míč skončil v koši a na ukazateli se rozsvítilo 122:122.

"Viděl jsem, že do konce zbývá sekunda, tak jsem to zkusil," usmíval se po zápasu Posey, který nastřílel celkem 38 bodů. Jeho klub si zásluhou vítězství zajistil jako pátý v Západní konferenci postup do vyřazovací části.

Výsledky
Miami - Chicago 105:96, Atlanta - Memphis 133:136 po druhém prodl., New Jersey - Boston 80:84, New York - Portland 92:91, Houston - Minnesota 88:94, San Antonio - Cleveland 101:93, Phoenix - Washington 101:95.

Reklama