Hlavní obsah

Welschův Boston opět podlehl Indianě

NEW YORK

Ani na druhý pokus se basketbalista Jiří Welsch nedočkal premiérového vítězství v play-off NBA. Boston opět nestačil na Indianu, která se s přehledem vyrovnala s absencí distancovaného obránce Rona Artesta a zvítězila 103:90. Série se nyní stěhuje na palubovku Celtics, třetí zápas je na programu v pátek. I v dalších zápasech se opět dařilo domácím celkům.

Článek

Boston přitom nezačal utkání vůbec špatně a po dvou čtvrtinách vedl o pět bodů. Základu Indiany se nedařilo zcela podle představ a osud utkání tak vzali do rukou náhradníci. Ti se kupodivu začali během třetí čtvrtiny proti bojujícím Celtics prosazovat a jenom v závěrečné části přestříleli hostující celek o sedmnáct bodů.

Živou vodou kropili domácí mužstvo zejména Austin Croshere a Jonathan Brender, rezervní hráči se blýskli takovým výkonem, že nejlepší střelec Indiany Jermaine O'Neal málem nechtěl v závěru zápasu na palubovku. "Proč míchat vítěznou chemii," nechal se slyšet O'Neal.

Nejlepší střelec Bostonu Paul Pierce nasbíral 27 bodů, i při absenci nejlepšího beka NBA Artesta se ale opět nezvykle trápil při střelbě z pole. "Dnešní výsledek je dvojnásob frustrující," čertil se po utkání Pierce. "Měli jsme šanci zvítězit při absenci nejlepšího hráče soupeře. Jenže jsme to nedokázali dotáhnout do konce," litoval.

Jiří Welsch strávil na palubovce jednatřicet minut a nasbíral devět bodů, k nimž přidal tři doskoky a jednu asistenci.

Webber získal triple double

Na vítězství nedosáhl napodruhé ani Dallas na palubovce Sacramenta. Mavericks pod taktovkou Dirka Nowitzkého, jenž nastřílel 28 bodů, nakonec podlehli 79:83, třetí zápas série na hřišti Dallasu je na programu v sobotu.

Na ceněný triple double dosáhl Chris Webber, který ve vyrovnaném utkání, poznamenaném střeleckou nepřesností na obou stranách, nasbíral 19 bodů, 13 doskoků a 12 asistencí. Nejlepším střelcem vítězného týmu byl ovšem Mike Bibby, který si připsal 24 bodů.

Prozatímní stoprocentní úspěšnost domácích týmů v letošním play-off NBA potvrdili i basketbalisté New Jersey. Loňští finalisté v duelu s New Yorkem plném tvrdých osobních soubojů zvítězili 99:81.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference
New Jersey - New York 99:81
Nejvíc bodů: Martin 22 - Marbury 23.
Nejvíc doskoků: Martin 16 - Thomas 12.
Nejvíc asistencí: Kidd 8 - Hardaway 10.
stav série 2:0
Indiana - Boston 103:90
Nejvíc bodů: J. O'Neal 22 - Pierce 27 (Welsch 9)
Nejvíc doskoků: Harrington 13 - Blount 10 (Welsch 3).
Nejvíc asistencí: Miller 7 - Atkins 6 (Welsch 1).
stav série 2:0
Západní konference
Sacramento - Dallas 83:79
Nejvíc bodů: Bibby 24 - Nowitzki
Nejvíc doskoků: Webber 14 - Daniels 11.
Nejvíc asistencí: Webber 12 - Nash 9.
stav série 2:0

Reklama

Související témata: