Hlavní obsah

Lakers v úvodu série se San Antoniem neuspěli

NEW YORK

Vynikající závěr vynesl basketbalistům San Antonia vítězství v úvodním utkání semifinále Západní konference play off NBA. Obhájci titulu v neděli dovolili hráčům Los Angeles Lakers nastřílet v poslední čtvrtině jen 13 bodů a zvítězili 88:78. Druhé utkání se hraje ve středu opět v San Antoniu.

Článek

Ve Východní konferenci rozhodne duel prvního kola mezi New Orleans a Miami až sedmý zápas. Basketbalisté Hornets využili v neděli výhodu domácího prostředí a po vítězství 89:83 vyrovnali stav série na 3:3. Postupující tak bude znám až po úterním utkání v Miami.

"Bude to boj, stejně jako všechny ostatní zápasy v této sérii. Jen to asi bude ještě o něco napjatější," předpověděl nejlepší střelec Miami Dwyane Wade dramatické vyvrcholení jediného duelu prvního kola, který došel až do sedmého utkání.

Přes O'Neala cesta k úspěchu nevedla

Trenérovi San Antonia Greggu Popovichovi se v závěru zápasu osvědčila taktika maximálního vytížení Tima Duncana. Hlavní hvězda Spurs nastřílela v poslední čtvrtině 12 ze svých 30 bodů a k rozhodující desetibodové šňůře, která znamenala obrat, přispěla třemi proměněnými pokusy za dva body.

Zdatně Duncanovi sekundoval francouzský rozehrávač Tony Parker, který se střelecky prosazoval ve chvílích, kdy Lakers zdvojili Duncanovu obranu.

Los Angeles, které v koncovce chtělo vsadit na průbojnost Shaquilla O'Neala, vedlo po třetí čtvrtině o tři body 65:62, závěr mu ale nevyšel. Šest minut nedokázali hosté vůbec skórovat a desetkrát ztratili míč.

"Chtěli jsme to tlačit přes Shaqa, ale oni z toho vytěžili čtyři nebo pět míčů a vrátili se do zápasu. Vymstila se nám neschopnost proměnit šance," posteskl si trenér Lakers Phil Jackson.

V poslední čtvrtině se nedařilo ani nejlepšímu střelci Los Angeles Kobemu Bryantovi, který ve třetí části hry dostal svůj tým do vedení. V závěru mu ale obrana Spurs dovolila dát jen šest bodů, celkem si jich připsal 31.

Play-off NBA
Východní konference - 1. kolo
New Orleans - Miami 89:83
Nejvíc bodů: Brown, Lynch 16 - Wade 27.
Nejvíc doskoků: Brown, Magloire 9 - Odom 11.
Nejvíc asistencí: Davis 12 - Wade 6.
stav série 3:3
Západní konference - semifinále
San Antonio - Los Angeles Lakers 88:78
Nejvíc bodů: Duncan 30 - Bryant 31.
Nejvíc doskoků: Duncan 11 - O'Neal 13.
Nejvíc asistencí: Parker 9 - Malone 5.
stav série 1:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články