Hlavní obsah

Volejbalisté v odvetě Euroligy Rusku podlehli

MOSKVA

Druhý zápas v Evropské lize se českým volejbalistům nevydařil tak jako páteční premiéra a v sobotu v Moskvě prohráli s Ruskem 0:3. Za domácí vicemistry světa přitom nenastoupily největší hvězdy, neboť se chystají na OH v Aténách. Také svěřenci trenéra Pavla Řeřábka přijeli do Ruska v kombinované sestavě.

Foto: ČTK/AP

ilustrační foto

Článek

Řeřábek dnes poslal na dvorec všechny volejbalisty, kteří první duel jen sledovali, těm se ale tolik nedařilo. "Od začátku jsme se dostali pod tlak, nedařil se nám příjem. Když se nám občas povedlo vyrovnat, hned nám Rusové zase ujeli," posteskl si v rozhovoru pro ČTK trenér.

Po úvodním vzájemném duelu psaly ruské noviny o "na první pohled senzační porážce, navíc v Moskvě a s Čechy, kteří přece nevzbuzují takovou hrůzu". Komentátoři se však jedním dechem snažili vysvětlit, jaká situace ve sborné nastala.

Vedení ruského volejbalu totiž v současnosti rozdělilo širší reprezentaci na dva týmy. Ten lepší nastoupí pod vedením hlavního kouče Gennadije Šipulina jen k bělgorodským zápasům Evropské ligy, druhý výběr s trenérem Jurijem Sapegou pak bude hrát v Moskvě a v cizině.

"Úkol postoupit do finále Evropské ligy ale stále platí," uvedl internetový server gazeta.ru a připomněl, že v takovém případě by sborná dorazila v červenci do Opavy v plné síle. Češi mají postup do semifinále jistý.

Řeřábkův tým za týden čekají českobudějovické duely s Tureckem, hrát se bude v sobotu a v neděli. "Sestava by se neměla moc měnit. Vrátí se Rak, o dalších jménech se ještě rozhodnu," uvedl trenér.

Výsledky 1. skupina:
Rusko - ČR 3:0 (18, 19, 20)
Sestava ČR: Zapletal, Rybníček, Král, Zadražil, Baránek, Štokr, libero Habada - Boula, Staněk, Pláteník, Hudeček.
Chorvatsko - Turecko 1:3 (17, -16, -21, -18).
2. skupina:
Německo - Nizozemsko 1:3 (-22, -22, 23, -17) a 1:3 (-26, -21, 22, -23)
Finsko - Slovensko 3:2 (20, 15, -25, -20, 13)

Reklama

Související témata: