Hlavní obsah

Příprava na boj o házenkářské šampionáty finišuje

PRAHA

Házenkářské reprezentace finišují s přípravou na kvalifikaci šampionátů. Ženy čeká první utkání o účast na prosincovém ME už v sobotu na Islandu, muži hrají o den později v Portugalsku o MS 2005, obě odvety proběhnou první červnovou neděli v Brně.

Článek

Družstvo žen absolvuje před dalekou cestou do Reykjavíku společnou přípravu s reprezentací Polska v Jičíně, kde z domácích zdrojů chybí jen dlouhodobě zraněná Adámková. Naopak pozvánku přijaly legionářky Zámorská z Nordstrandu a nestárnoucí brankářka Černá z Mét.

"Ve středu bych měl vybrat hráčky, které poletí na Island a vím, že jsme v roli favoritek," sdělil trenér Lubomír Krejčíř.

Národní tým mužů má za sebou kondiční soustředění ve slovinské Rogle a nyní se schází v Nymburce, kam jsou zváni i všichni legionáři, včetně Galii, Kubeše, Filipa, Jiříčka a Nocara. Dorazí i uzdravený solingenský střelec Mráz.

Z druhé německé bundesligy se po delší odmlce vrací Šuma, který od podzimu potká reprezentačního trenéra Rastislava Trtíka v Melsungenu. K dispozici budou i nejlepší z interligy, zraněni jsou jen Zemánek a K. Heinz.

"Zatím mám širší výběr, zúžím ho na 15 hráčů až ve čtvrtek. Šance na postup máme s Portugalci rovnocenné," řekl kouč.

Reklama

Související témata: