Hlavní obsah

Fisher po výměně z Lakers nebude hrát za Houston, vykoupil se

Houston

Basketbalista Derek Fisher nebude hrát za Houston, do kterého byl v minulém týdnu vyměněn z Los Angeles Lakers. Sedmatřicetiletý rozehrávač se po nedobrovolném příchodu dohodl s Rockets na podmínkách vykoupení ze smlouvy, platné do konce příští sezony, a klub jej nabídne případným zájemcům.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Šéf hráčské unie Derek Fisher

Článek

Z takzvaného waiver listu mohou Fishera do středy angažovat další kluby s výjimkou Lakers. Pokud se zájemce nenajde, stane se z něj volný hráč.

Fisher hrál za Lakers dvanáct a půl sezony a pětkrát s nimi vyhrál NBA (2000-2002 a 2009-2010). Mezi oběma mistrovskými érami chvíli působil také v Golden State a Utahu.

Jeho cílem je získat další prsten šampiona a v Houstonu, aktuálně osmém týmu Západní konference, tuto šanci zřejmě neviděl. "Derekova touha vyhrát pošesté titul je to, co jej žene dál," sdělil v prohlášení hráčův manažer Jamie Wior.

Fisher byl letos v Lakers jedním z kapitánů spolu s Kobem Bryantem, s nímž v jednom týmu odehrál 13 ze svých 16 sezon v NBA. Transfer mu přerušil sérii 537 odehraných zápasů v řadě, přičemž v posledních 371 nastoupil vždy v základní sestavě. V této sezoně ale jeho průměry činí jen 5,9 bodu, což je nejméně za posledních 13 let, a 3,3 asistence.

Před touto sezonou byl Fisher jednou z tváří výluky v zámořské soutěži. Jako prezident hráčské asociace NBAPA vedl jednání o nové kolektivní smlouvě.

Reklama