Hlavní obsah

Rodmanovi hrozí vězení kvůli neplacení alimentů

Los Angeles

Bývalé hvězdě basketbalové NBA Dennisi Rodmanovi hrozí vězení kvůli neplacení alimentů. Své třetí ženě Michelle, s níž má dvě děti, prý dluží 808 935 dolarů (téměř 15 milionů korun). Dalších 51 441 dolarů dluží na výživném pro manželku, s níž se nedávno rozvedl.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Dennis Rodman

Článek

Za neplacení alimentů může jít pětinásobný šampion NBA na dvacet dnů do vězení. Soud v úterý verdikt odložil na 29. května.

Rodmanova advokátka Linnea Willisová uvedla, že padesátiletý basketbalista je na mizině a nemůže si dovolit požadované výživné ve výši 50 000 dolarů měsíčně platit. Podle ní je taková suma neodůvodněná. Právní zástupce Rodmanovy exmanželky ji určil podle odhadu, že roční příjem někdejšího rebela NBA činí 30 milionů dolarů.

Podle své finanční poradkyně však Rodman nemá žádné úspory ani bankovní konto a na daních dluží 350 000 dolarů. "Letos může vydělat tak 50 000 dolarů," uvedla Peggy Williamsová s tím, že bývalá hvězda Chicaga, Detroitu či Los Angeles Lakers má zdravotní potíže způsobené alkoholismem a není schopen vydělávat jako dřív.

Rodman má za sebou celou řadu konfliktů se zákonem, opakovaně čelil obvinění ze sexuálního obtěžování, výtržnictví či řízení v opilosti.

Reklama