Hlavní obsah

LA Lakers - Denver 96:87Stav série 4:3Lakers postoupili v play off NBA do druhého kola, vyřadili Denver

New York

Basketbalisté Los Angeles Lakers zvládli sedmý zápas s Denverem, doma nad Nuggets zvítězili 96:87 a postoupili do druhého kola play off NBA. To v soboru začalo duelem Bostonu s Philadelphií, v němž domácí Celtics vyhráli nejtěsnějším poměrem 92:91.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Basketbalisté LA Lakers Kobe Bryant a Steve Blake (5) se radují z postupu přes Denver.

Článek

Nejlepším střelcem Lakers byl tentokrát autor 23 bodů Pau Gasol, náhradník Steve Blake přidal 19, Kobe Bryant 17 a Metta World Peace po sedmizápasovém trestu 15 bodů. Právě Gasolův koš dostal šest a půl minuty před koncem losangeleský celek do vedení, které pak domácí už nepustili.

"Museli jsme pořád bojovat. Ale Metta byl monstrózní," prohlásil trenér vítězů Mike Brown. Lakers dva předchozí zápasy prohráli, v druhém kole play off je čeká Oklahoma City.

Denver v průběhu rozhodujícího utkání dokázal vymazat až šestnáctibodovou ztrátu, ale v závěru už nestačil. "Jejich výška a síla vyhrála nad naší rychlostí," konstatoval trenér poraženého mužstva George Karl.

Boston měl velkou oporu v Kevinu Garnettovi, jenž si připsal 29 bodů a 11 doskoků, jeho spoluhráč Rajon Rondo zaznamenal triple-double s 13 body, 17 asistencemi a 12 doskoky. Celtics přitom na počátku závěrečné čtvrtiny prohrávali o deset bodů, ale v poslední minutě už poměrně bezpečně kontrolovali cestu k vítězství, třebaže nechali soupeře snížit až na minimální rozdíl.

Play off NBA:
Západní konference - 1. kolo
LA Lakers - Denver 96:87 (konečný stav série 4:3).
Východní konference - 2. kolo
Boston - Philadelphia 92:91.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.