Hlavní obsah

Nymburk - Prostějov 88:58Stav série 2:0Nymburk vyhrál nad Prostějovem o 30 bodů a vede 2:0 na zápasy

Nymburk

Basketbalisté Nymburka v druhém finále NBL přehráli Prostějov jasně 88:58 zásluhou úvodního náporu a v sérii na čtyři vítězství vedou 2:0. Devátý titul v řadě tak mohou slavit už po druhém duelu v Prostějově.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michael Lenzly (vpravo) z Nymburka a Jamar Smith z Prostějova

Článek

Zatímco v prvním duelu Nymburku trvalo, než se dostal do zápasu, dnes byl od začátku jasně lepším týmem. Už v první čtvrtině odskočil na dvouciferný počet bodů a svůj náskok stále navyšoval.

Prostějov v ofenzivě držel v podstatě jen Jamar Smith, autor 15 bodů, zatímco Nymburk se mohl opřít hned o několik hráčů včetně náhradníka Michala Křemena. Ten se výraznou měrou podílel na rozhodujícím náporu v druhé čtvrtině.

Prostějov v ní zcela vypadl z rytmu, téměř nic se mu nedařilo, zatímco Nymburk předváděl rychlé brejky. Výsledkem byla šňůra 20:1 a zvýšení náskoku na propastných 28 bodů.

V závěru hráli už i mladíci

V druhé půli se sice Prostějov znovu chytil a začal hrát s domácími vyrovnaný basketbal, ale ztrátu se mu nepodařilo dostat pod dvacetibodovou hranici.

A to ani v poslední čtvrtině, kdy už Nymburk poslal do hry i mladé hráče Martina Kříže a Tomáše Vyorala. Domácí naopak odskočili až na 32 bodů a v pohodovém tempu došli k druhé výhře.

"Dnes to bylo úplně jiné než včera. Do hry jsme šli s jiným nasazením, a to se odrazilo na výsledku," chválil vstup do utkání Křemen v rozhovoru pro ČT. "Začalo se nám dařit, chodili jsme do brejků, a to se pak hraje lépe. Druhá půle sice byla vlažnější, protože při takovém náskoku se ztrácí koncentrace, ale nedali jsme jim šanci," dodal.

Věří, že čtyři zápasy k titulu postačí

Věří, že Nymburku budou k titulu stačit čtyři zápasy. "Chtěli bychom to v Prostějově ukončit, ale víme, že to tam bude těžké. Bude třeba vyhrát příští zápas, abychom se uklidnili, pak už by to mělo vyjít," podotkl Křemen, který dal 18 bodů a stal se nejlepším střelcem zápasu.

Naopak prostějovský pivot Rostislav Pelikán doufá, že se spoluhráči ještě sérii zdramatizuje. "Dnes nám nevyšel první poločas, dělali jsme hodně chyb. To bylo trochu demotivující. Musíme na to zapomenout. Doma to zase bude od stavu 0:0 a doufáme, že se chytneme a vyhrajeme," řekl Pelikán.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Nymburk - Prostějov 88:58 (26:17, 53:27, 71:47)
Nejvíce bodů: Křemen 18, Pumprla 12, Lenzly 11, Benda a Nečas po 10 - Smith 15, Bratčenkov 9, Bohačík 7. Rozhodčí: Vyklický, Macela, Vondráček. Fauly: 19:22. Trestné hody: 27/15 - 15/7. Trojky: 5:7. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: