Hlavní obsah

USA - Brazílie 80:69Americké basketbalisty před odletem na OH potrápili Brazilci

Washington

Američtí basketbalisté v poslední zámořské přípravě před odletem na olympijské hry vydřeli vítězství nad Brazílií 80:69. Ve Washingtonu před zraky prezidenta Baracka Obamy prohrával favorit olympijských her po první čtvrtině o deset bodů, nakonec ale pod vedením LeBrona Jamese, autora 30 bodů, blamáž nedopustil.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Brazilec Larry James Taylor (uprostřed) uniká dvojici amerických basketbalistů Kevinu Durantovi (vlevo) a Russellu Westbrookovi v přípravném utkání na OH

Článek

Američané se nyní přesunou do Evropy a ve čtvrtek se utkají v Manchesteru s domácí Británií. Ještě je pak čekají v Barceloně duely s Argentinou a Španělskem.

Téměř dvacet tisíc diváků ve Verizon Centre včetně hlavy státu zpočátku muselo mít obavy o výsledek, ale druhou čtvrtinu domácí tým vyhrál 20:5 a přes trvale mizernou střelbu už obrat nedovolil. "Nabádal jsem hráče, že když už to nejde v útoku, ať se tím nenechají ovlivnit v obraně. Neudělali to, zápas nám vyhrála právě obrana," řekl trenér Mike Krzyzewski.

V poločasové přestávce navštívil americký tým v šatně Obama. Kouč Krzyzewski po společenském setkání v nadsázce řekl, že od něj čekal trochu pomoci. "Měl jsem pak možnost s ním pohovořit a řekl jsem mu, že měl hráčům říct, ať začnou trochu střílet," uvedl Krzyzewski.

Stejně tak se Obama předtím setkal i s ženským týmem, který porazil brazilské soupeřky mnohem výrazněji 99:67. Hlavní zásluhu na tom měla s 27 body bývalá rozehrávačka USK Praha Lindsay Whalenová.

Reklama

Související témata: