Hlavní obsah

V Charlotte se vítězství basketbalistů v premiéře nedočkali

NEW YORK

Americké město Charlotte se po dvou letech vrátilo na mapu NBA, ale na první vítězství si ještě musí počkat. Premiéru novému týmu Bobcats, který v zámořské basketbalové soutěži rozšířil počet účastníků na třicet, pokazil Washington.

Článek

Domácí prohráli 96:103, ale o šance na úspěch přišli až v koncovce, kdy od stavu 85:85 inkasovali po sérii zbytečných chyb devět bodů za sebou.

"Tenhle mladý mančaft se ale ještě postará o spoustu překvapení. Mají řadu talentovaných hochů," řekl s 24 body nejlepší střelec hostujícího týmu Antawn Jamison. Trenér Charlotte Bernie Bickerstaff byl ale zklamaný. "Nebyli jsme dost dobří. Nebylo to tím, že bychom zaostávali nebo nechtěli vyhrát. Hráči to ale asi čekali těžší, nevím, jestli měli někteří z nich trému," řekl.

Bobcats měli svoji oporu v dvojce posledního draftu Emekovi Okaforovi, který vstoupil do NBA 19 body a 10 doskoky. "Tak jsme alespoň u toho. Ale jsem raději za takovou prohru, než abychom utrpěli debakl. Chci však vyhrávat," řekl dvaadvacetiletý pivot.

Miami má za sebou druhé vítězství a v domácí premiéře se o ně postaral i Shaquille O'Neal, který k vítězství nad Clevelandem 92:86 přispěl 17 body a devíti doskoky. Na O'Neala se přišlo podívat přes 20 tisíc diváků, v Miami na basketbal dosud nikdy tolik lidí nedorazilo. Výkonem ale obrovitého pivota zastínil rozehrávač Dwyane Wade, autor 28 bodů.

Výsledky
Charlotte - Washington 96:103, Miami - Cleveland 92:86, Denver - Minnesota 94:92 po prodl.

Reklama