Hlavní obsah

Trenérem basketbalistů Lakers bude Mike D'Antoni

Los Angeles

K basketbalistům Los Angeles Lakers se nevrátí trenér Phil Jackson, klub se nakonec dohodl na spolupráci s Mikem D'Antonim. Bývalý kouč New Yorku Knicks podle agentury Reuters podepíše tříletou smlouvu na 12 miliónů dolarů (239 miliónů korun) a stane se nástupcem odvolaného Mika Browna.

Foto: Mike Stone, Reuters

Nový trenér Lakers Mike D'Antoni.

Článek

Brown na lavičce ambiciózního celku skončil po pouhých pěti zápasech, v nichž mužstvo kolem Kobeho Bryanta dosáhlo na jediné vítězství. Zatímco Lakers pod vedením prozatímního trenéra Bernieho Bickerstafa vyhráli oba další zápasy, vedení klubu o víkendu jednalo se slavným Jacksonem, ale k návratu k trenérské kariéře ho nepřemluvilo.

Podle listu Los Angeles Times si Jackson kladl příliš velké požadavky, včetně vlastnického podílu v klubu. Místo jedenáctinásobného vítěze NBA by měl proto již v úterý nebo ve středu být oficiálně představen D'Antoni, známý sázením na útočnou hru.

"Na základě jeho oblíbeného herního stylu a vzhledem k současnému kádru si myslíme, že Mike sem skvěle zapadne. Jsme nadšení, že bude naším příštím koučem a doufáme, že tým díky němu naplní svůj potenciál," řekl generální manažer Mitch Kupchak.

Jednašedesátiletý D'Antoni má za sebou pětileté působení ve Phoenixu, kde vedl mimo jiné rozehrávače Steva Nashe, letní posilu Lakers. V NBA působil také v Denveru, Portlandu a naposledy v Knicks, kde v březnu po sérii porážek rezignoval.

Reklama