Hlavní obsah

Rabita Baku - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v Baku

Baku
Aktualizováno

Volejbalistky Prostějova prohrály v závěrečném 6. kole základní části Ligy mistryň v Baku s domácí Rabitou za 74 minut hladce 0:3 a se soutěží se loučí. V úvodních dvou setech ještě stačily české mistryně favorizovaným soupeřkám, které bez ztráty bodu vyhrály skupinu B, částečně vzdorovat, v poslední sadě už ale odpadly. Z šesti zápasů v soutěži nezískaly Hanačky ani bod a uhrály pouze jediný set.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Juliana Gomesová z Prostějova.

Článek

V úvodu zápasu svitla prostějovským volejbalistkám naděje, že by mohly sadu dotáhnout do vyrovnané koncovky. Od stavu 14:14 se však při podání Skorupaové dostaly domácí hráčky do tlaku a šesti body vzaly soupeřkám šanci.

Trenér Miroslav Čada se pokusil zastavit narůstání bodového rozdílu dvěma oddechovými časy v krátkém sledu. Jeho snaha však byla marná, zkušený ázerbájdžánský tým koncovku bez problémů zvládl. "V závěru setu jsme ztratili koncentraci. Soupeřkám jsme dovolili odskočit našimi kombinačními chybami a zbytečnými nepřesnostmi. Takový náskok se proti kvalitnímu soupeři jen těžko stahuje," řekl ČTK Čada.

Nejvyrovnanější partii rozehrály prostějovské volejbalistky v druhém setu, v němž několikrát získaly dvoubodový náskok. Zlepšily obranu na síti a dařilo se jim zakončovat útočné akce, zatímco Rabita ztratila přesnost z úvodu utkání. Přesto šly do koncovky s náskokem opět favorizované domácí volejbalistky.

Hráčky Baku těžily ze svých zkušeností

V závěru ještě vykřesaly prostějovské hráčky naději snížením na 22:23, ta ale po dvou chybách zhasla. "S naším výkonem ve druhém setu jsem spokojen. Hráčky bojovaly, je jen škoda, že se nám nepodařilo zvládnout koncovku. Soupeřky v rozhodujících chvílích těžily ze své zkušenosti a herní vyzrálosti," dodal Čada.

V posledním dějství Prostějov nezachytil začátek, Rabita snadno získala náskok 9:1 a tím odpor soupeřek definitivně zlomila. "Náš výkon v závěrečném setu poznamenaly opět nevyrovnané výkony a zbytečné chyby, což pokazilo výsledný dojem," poznamenal prostějovský kouč.

Volejbalová Liga mistryň, 6. kolo skupiny B:
Rabita Baku - Agel Prostějov 3:0 (17, 23, 15)
Rozhodčí: Kondakov (Ukr.), Brutman (Izr.). Čas: 74 min. Diváci: 1300.
Rabita: Rabadžievová 11, Skorupaová 3, Krsmanovičová 8, Cruzová 10, Starovičová 19, Akinradewová 9, libero Castillová - Hübnerová-Grünová, Fominová, Zakrevská 1. Trenér: Abbondanza.
Prostějov: Gomesová 12, Veliká 3, Žarkovová 4, De Assisová 8, Hippeová 8, Vincourová 2, libero Chlumská - Miletičová 10, Soaresová, Jelínková. Trenér: Čada.
Tabulka:
1.Baku66018:3514:42118
2.Villa Cortese53211:8430:4169
3.Sopoty5238:9388:3926
4.Prostějov6061:18371:4740

Reklama

Související témata: