Hlavní obsah

České Budějovice - Berlín 3:1Jihočeši se rozloučili s Ligou mistrů výhrou nad Berlínem

České Budějovice

Volejbalisté Českých Budějovic se rozloučili s Ligou mistrů domácím vítězstvím nad Berlínem 3:1 a po druhé letošní výhře si udrželi šanci pokračovat v Poháru CEV. O možnou účast v play off LM přišli už po minulém kole, stále však živí naději "spadnout" do čtvrtfinále jiné evropské soutěže.

Foto: David Veis, ČTK

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice v utkání s Berlínem. Zleva Radek Mach, David Juračka, Peter Pláteník a Petr Zapletal z Jihostroje.

Článek

Jihočeši zakončili skupinu se sedmi body a dvěma výhrami, což se jim v jednom ročníku Ligy mistrů ještě nepodařilo. Před Berlínem zdolali Budvu. "Útočně byla naše síla rozložena na víc hráčů, takticky výborně zvládl utkání (nahrávač) Zapletal. Pomohla nám domácí atmosféra plné haly," řekl trenér Jan Svoboda.

Do domácí rozlučky vstoupili volejbalisté nebojácně, do poloviny setu drželi se soupeřem krok a zaplněná hala mohla ocenit nápadité akce zkušeného Zapletala. Pak ale hosté odskočili, rozdíl byl zejména v kvalitě podání a na příjmu, a náskok udrželi.

Druhý set začal velmi dobře Rojas, bloky zajistil Českým Budějovicím vedení 8:4. Tento rozdíl ve skóre vydržel i do koncovky. Velkou bojovností, po bodech ze servisu Sukuby i Sobotky a s přispěním střídajícího Jakuba Novotného rozjetý Jihostroj vyrovnal.

A ve spanilé jízdě pokračoval i ve třetím setu. Vedl už 16:11, ale hosté se nevzdali, vystřídali a náskok domácích se jim podařilo zlikvidovat. Vypjatou koncovku ukončil ranou do útočné zóny Rojas a Jihostroj už měl jistý nejméně bod. Urvat však chtěl všechny tři, Zapletal hledal spoluhráče přesnými nahrávkami a soupeř už nedostal šanci převzít zpátky iniciativu. První mečbol proměnil blokem Mach.

"Jsme strašně šťastní, že jsme vyhráli. Víc jsem křičel, než jsem hrál," radoval se Novotný. "Je to moje první Liga mistrů, jsem strašně rád, ani nevím, jestli jsme postoupili aspoň do CEVu," doplnil ho Sobotka, který před sezónou přišel z Ostravy.

Do Poháru CEV přejdou z Ligy mistrů čtyři celky - nejhorší tým z druhých míst a tři nejlepší z třetích příček v sedmi skupinách.

Volejbalová Liga mistrů - 6. kolo skupiny B:
Jihostroj České Budějovice - RV Berlín 3:1 (-21, 17, 23, 23)
Rozhodčí: Grieder (Švýc.), Herbik (Pol.). Čas: 98 min. Diváci: 1800.
Sestava a body:
Č. Budějovice: Pláteník 20, Mach 12, Kriško 1, Rojas 21, Sobotka 6, Zapletal 2, libero Juračka - J. Novotný 10, Michálek 1, Sukuba 1. Trenér: Svoboda.
Berlín: Touzinsky 9, Kmeť 5, Spirovski 7, Kromm 8, Fischer 13, Shoji 3, libero Kryštof - Kuhner 1, Galandi, Höhne 5, Carroll 14, Sikirič. Trenér: Lebedew

Reklama

Související témata: