Hlavní obsah

Toronto - Washington 84:90Wizards bez Veselého slavili třetí vítězství v řadě

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Washingtonu zvítězili v Torontu 90:84, jediný Čech v NBA Jan Veselý ovšem pošesté za sebou jen sledoval utkání z lavičky. Wizards vyhráli potřetí v řadě a posedmé z posledních devíti zápasů. V Torontu předvedli ve třetí části klíčovou šňůru 15:5 a Raptors se nedokázali přiblížit na menší než pětibodový rozdíl.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Washington táhl s 20 body Bradley Beal (vlevo).

Článek

Hosty vedl s 20 body Bradley Beal, sedm jeho spoluhráčů nastřílelo osm a více bodů. Za Toronto dal 25 bodů DeMar DeRozan, ale Rudy Gay trefil jedinou střelu z 11 pokusů z pole a měl jen sedmi bodů.

Lakers na Denver neměli

Po třech předchozích výhrách podlehli Los Angeles Lakers 108:119 v Denveru, který nastoupil bez zraněného Danila Gallinariho. Italského reprezentanta v základní sestavě Nuggets nahradil Wilson Chandler a vedl domácí statistiky s 23 body. Ty Lawson přidal 22 bodů. Za Lakers nasbíral Kobe Bryant 29 bodů a 9 asistencí. Dwight Howard zaznamenal 15 bodů a 14 doskoků, ale proměnil jen tři ze 14 trestných hodů.

"Rozhodla jejich rychlost, které jsme se nedokázali přizpůsobit. Když jde vaše střela nahoru, oni už utíkají dopředu. Vlastně nemáte šanci na útočný doskok, protože se musíte okamžitě vracet do obrany," komentoval prohru Bryant. Denver vytěžil z rychlých protiútoků 33 bodů oproti třem na straně Lakers.

Boston vydřel výhru v Utahu

Boston zvítězil v Utahu 110:107 po prodloužení. Šanci rozhodnout v poslední sekundě normální hrací doby nevyužil bostonský Paul Pierce, který si to vynahradil v prodloužení. Kapitán Celtics pomohl k výhře v nastavení sedmi ze svých 26 bodů. Stejný počet zaznamenal i nejlepší střelec Utahu Gordon Hayward.

Výsledky NBA:
Denver - LA Lakers 119:108
Detroit - Atlanta 103:114
Toronto - Washington 84:90
Utah - Boston 107:110 pp

Reklama

Související témata: