Hlavní obsah

Házenkářky se o postup na MS utkají s Rumunskem

BUDAPEŠŤ

Házenkářky Rumunska se postaví do cesty českým reprezentantkám při pokusu o proniknutí na mistrovství světa v příštím roce. Kdo pojede na závěrečný turnaj do Rakouska napoví už první utkání, které oba celky sehrají 11. nebo 12. června 2005 v Česku, odveta se odehraje o týden později na půdě sedmého týmu evropského šampionátu v Maďarsku.

Článek

Na světovém šampionátu má jisté místo již pětice evropských celků. Spolu s obhájcem titulu Francií je to pořadatelské Rusko, finalisté současného ME Dánsko s Norskem a Maďarsko. Třináctku evropských účastníků doplní osm úspěšných celků z červnového play-off, jehož program určil nedělní los v Budapešti.

"Rumunsko je náš tradiční soupeř, známe jej dobře, ale stejně tak je tomu opačně. Setkáváme se téměř každoročně na turnaji v Chebu, ale myslím si, že rumunský celek v současné době trpí tím, že několik hráček ze zlatého celku z mistrovství světa juniorek získalo rakouské občanství a hraje za tuto zemi," řekl trenér Lubomír Krejčíř.

Podle něj je rumunsko ambiciózní celek. "Těžký, ale z nabídky z losovacího osudí určitě nepatřil k absolutně nejtěžším, spíše průměrný," dodal na adresu soupeřek, které v sobotu zakončily evropský šampionát v Maďarsku výhrou nad Španělskem 37:28 o konečné sedmé místo.

Určitě prý Krejčíř nechtěl za soupeře družstvo Srbska a Černé hory, nezamlouvalo se mu ani Německo. "Do play-off je dost času, určitě si důkladně prostudujeme záznamy ze zápasů na mistrovství Evropy, kde Rumunsko hrálo v nejsilnější sestavě," dodal český trenér, jehož svěřenkyně na ME nezískaly ani bod.

Play-off o postup na MS 2005
Švédsko - Chorvatsko
Ázerbájdžán - Rakousko
Česko - Rumunsko
Nizozemsko - Španělsko
Makedonie - Srbsko a Černá hora
Bělorusko - Ukrajina
Portugalsko - Slovinsko
Polsko - Německo

Reklama

Související témata: