Hlavní obsah

Děsivé prognózy se plní. Bryant může Lakers chybět až devět měsíců

Los Angeles

Pro hvězdu basketbalové NBA Kobeho Bryanta skončila sezóna. Lídr Los Angeles Lakers je po operaci přetržené Achillovy šlachy na levé noze a z nejtěžšího zranění své dosavadní kariéry se bude zotavovat až devět měsíců. Není proto ani jisté, že stihne začátek příštího ročníku zámořské ligy, v němž mu vyprší stávající smlouva.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kobeho Bryanta z LA Lakers čeká po operaci Achillovy šlachy dlouhá pauza.

Článek

Lakers oznámili, že chirurgický zákrok byl úspěšný a dobu rekonvalescence odhadli s odkazem na názor lékařů na šest až devět měsíců.

Čtyřiatřicetiletý Bryant se zranil v závěru pátečního utkání s Golden State. Pětinásobný šampion zámořské ligy a čtvrtý nejlepší střelec historie NBA skončil na zemi po pokusu o průnik pod koš, ve kterém se mu snažil zabránit Harrison Barnes. Podle některých spekulací mohlo být zranění důsledkem přetížení, protože Bryant byl tahounem Lakers v boji o poslední postupové místo do play off a z posledních šesti utkání chyběl na palubovce jen 14 minut.

Hned po zápase Bryant odmítl spekulace, že by zranění mohlo znamenat konec jeho kariéry, která v NBA trvá už 17 sezón. „Už tu byla spousta hráčů, kteří měli stejné zranění, takže vím, že se lze vrátit. Dokážu to, budu tvrdě pracovat," řekl Bryant. Zranění ale označil za největší zklamání v kariéře. „Zdaleka. Je to hrozný pocit," konstatoval Bryant.

Lakers bude Bryant citelně chybět už v posledních dvou zápasech základní části, v nichž budou hájit těsný náskok na posledním postupovém osmém místě v Západní konferenci před Utahem.

Reklama