Hlavní obsah

Miami - Indiana 99:76Stav série 4:3LeBron to zařídil! Heat zvládli sedmý duel a postoupili potřetí za sebou do finále NBA

Miami
Aktualizováno

Basketbalisté Miami potřetí za sebou postoupili do finále NBA. Úřadující šampióni porazili v sedmém finále Východní konference Indianu jasně 99:76 a od čtvrtka je čeká série o titul se San Antoniem.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Ke klíčové výhře dovedl basketbalisty Miami LeBron James s 32 body a osmi doskoky.

Článek

Hráči Indiany do rozhodujícího zápasu dobře vstoupili a po pěti minutách vedli 12:6. Jenže poté začali přebírat otěže domácí, kteří druhou část zahájili šňůrou 11:2. Svým napadáním dělali hostům problémy a v poločase vedli už o 15 bodů. Ani po změně stran se situace nezměnila a tak se Heat znovu probojovali do finále NBA.

Pacers v utkání zaznamenali 21 ztrát a přestože po většinu série dominovali pod koši, tentokrát na doskoky zvítězilo Miami 43:36.

Obhájce titulu ke klíčové výhře dovedl LeBron James s 32 body a osmi doskoky. Vzhledem k jasnému průběhu James odešel ze hřiště už pět minut před koncem utkání. Poprvé od druhého zápasu prvního kola se výrazně prosadil Dwyane Wade, který nastřílel 21 bodů.

James: Jsme padesátkrát lepší

"Jsem dvacetkrát, čtyřicetkrát, padesátkrát lepší než ve finále 2007," uvedl James, který před šesti lety ještě v dresu Clevelandu zažil ve finále NBA porážku 0:4 proti San Antoniu.

V čele statistik Indiany byl s 18 body Roy Hibbert, který se však potýkal s fauly. David West nastřílel 14 bodů. Utkání se nevydařilo Paulu Georgovi, který se vyfauloval a dostal se pouze na sedm bodů.

"Každý v této zemi teď ví, kdo jsou to Indiana Pacers. Reprezentovali jsme náš klub, naše město i náš stát extrémně dobře. Máme toho hodně, na co můžeme být pyšní," řekl po zápase trenér Indiany Frank Vogel.

Finále NBA startuje ve čtvrtek na palubovce Miami, které ve své historii dvakrát vybojovalo titul a jednou ve finále odešlo poraženo. Vyzyvatelem je San Antonio, které všechny čtyři finálové účasti přetavilo v zisk titulu.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 7. zápas:
Miami - Indiana 99:76 (konečný stav série 4:3)
Finále NBA: Miami - San Antonio

Reklama

Související témata: