Hlavní obsah

Litva - ČR 69:55Basketbalisté v přípravě na ME prohráli s Litvou o 14 bodů

Vilnius

Čeští basketbalisté v přípravě na mistrovství Evropy obsadili třetí místo na turnaji ve Vilniusu. Po úvodní těsné výhře nad Ruskem podlehli Finsku a dnes nestačili ani na domácí Litvu. Ta předvedla především velmi dobrou obranu a vyhrála 69:55.

Článek

Litevcům se především podařilo zamezit rychlé české hře a ucpali prostor pod košem. Češi se tak z postupného útoku museli tlačit do střelby z dálky, která se jim příliš nevedla. Nejlepším střelcem byl s 11 body Hruban, Litevce táhl s 23 body pivot Valančiunas, který je vycházející hvězdou Toronta v NBA.

"Byl to asi nejtěžší a nejtvrdší zápas, který jsme v přípravě odehráli. Hráli jsme na půdě Litvy, která je podle mě spolufavoritem mistrovství Evropy. Myslím, že jsme se herně soupeři vyrovnali. Velmi dobře jsme dneska bránili. Naše defenziva snesla nejpřísnější měřítka," hodnotil trenér Pavel Budínský.

"Bohužel jsme neměli takovou produktivitu v útoku, nedařila se nám střelba ze střední a dlouhé vzdálenosti. Myslím, že nás to dostatečně prověřilo a celý turnaj byl pro nás výbornou konfrontací s absolutní špičkou, která v Evropě je," dodal.

Češi tak zatím mají v přípravě bilanci jedné výhry a čtyř porážek, ovšem všechny s týmy, které jsou ve světovém žebříčku před nimi. Před odjezdem na evropský šampionát se ještě příští týden dvakrát utkají s Belgií.

Přípravný turnaj basketbalistů ve Vilniusu před mistrovstvím Evropy:
Litva - ČR 69:55 (14:10, 30:24, 46:37)

Reklama

Související témata: