Hlavní obsah

Kunín čeká v play-off Poháru FIBA ruský Rostov

PRAHA

Basketbalisté Mlékárny Kunín ještě ani nestihli oslavit konferenční triumf ve FIBA cupu a už vědí, že v březnovém play-off narazí na ruský Lokomotiv Rostov, přes nějž vede cesta do Final Four. Jméno příštího soupeře se hráči z Nového Jičína dozvěděli cestou ze Švýcarska, kde ve finále Centrální konference zdolali lídra tamní ligy z Boncourtu 105:77.

Článek

"Los nám nyní přisoudil dosud nejsilnější protivníka při letošním putování evropskou scénou, ale určitě se pokusíme už tak dost velký úspěch klubu ještě zvýraznit," slibuje trenér Zdeněk Hummel.

"Nesmíme však propadat bezbřehé euforii, Rostov během celé pohárové sezóny prohrál jediné utkání a v sestavě má vedle ruských reprezentantů Kudělina, Voronova a Nestěrova i skvělé Litevce Gustase a 210 cm měřícího Masiulise. V průměru patnáct bodů na zápas dělají zámořská esa Stevenson a Matthews," upozornil kouč moravského celku.

První duel play-off se hraje v ruském městě na Donu 3.března, odveta o týden později v Novém Jičíně. O postupujícím do dubnového Final four rozhodne při bodové shodě poměr skóre z obou utkání. "Už můžeme jen překvapit, ale upřímně přiznávám, že jsem ani neočekával naše prvenství v konferenci. Mužstvo však zahrálo takticky ukázněně a plně se podřídilo nutné herní koncepci, takže v cizině navázalo na šest ligových výher v řadě," usoudil Hummel.

Kunín proti Boncourtu pomstil vyřazení Brna i Děčína právě tímto švýcarským celkem, sázejícím na zámořské individuality Richmonda s Hollandem. "Naše americké posily Howard a hlavně Warrick krajany v dresu soupeře předčili, zaskočili jsme Boncourt výtečným výkonem v obraně i týmovým projevem. Vedle výborných pivotů naši hru podpořilo i dvanáct trojek," liboval si Hummel po finálovém vítězství.

Reklama

Související témata: