Hlavní obsah

V Praze budou poprvé hrát nejlepší beachvolejbalistky světa

Lausanne

V Praze se v květnu poprvé uskuteční turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu. Rozhodla o tom rada mezinárodní federace FIVB na zasedání v Lausanne. V české metropoli dosud čtyřikrát hráli nejlepší světoví beachvolejbalisté, naposledy se na Štvanici sešli loni.

Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST Group

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková.

Článek

I tentokrát je tenisový areál na ostrově Štvanice s hlavním kurtem pro 4500 diváků nejpravděpodobnějším místem konání turnaje Prague Open 2014. Ten se uskuteční od 20. do 25. května.

V Lausanne český volejbal zastupovali místopředseda svazu Robert Urbánek a Simon Nausch, trenér nejúspěšnějšího českého páru současnosti Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

"Mít možnost si zahrát světovku doma, to je pro nás obrovská výzva. Samozřejmě se na ni už teď moc těšíme a budeme se chtít českým fanouškům určitě předvést v tom nejlepším světle," uvedla Sluková v tiskové zprávě svazu.

Muži na Štvanici hráli turnaje Světového okruhu v letech 2008, 2010, 2011 a 2012. Beachvolejbalistky budou mít v české metropoli premiéru.

V Lausanne se bude do pondělí jednat také o obsazení příštího ročníku elitních soutěží v šestkovém volejbalu. O zařazení do Světové ligy mužů a Grand Prix žen usilují také české reprezentační týmy.

Reklama